Лимонні панкейкі з фіалковим сиропом. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Панкейкі – це традиційний американський сніданок. По своєму смаку і структурі такі оладки схожі на бісквітні, і хоча в їх складі ви не знайдете великої кількості яєць і масла, панкейкі мають надзвичайно ніжний смак. Їх дуже часто випікають з додаванням всіляких фруктів і ягід, поливають солодкими сиропами, доповнюють смачними топінгами, горіхами, шоколадом. Сьогодні я пропоную спекти лимонні панкейкі з додаванням фіалкового сиропу. Це досить незвичайне поєднання здивує вас приємним і свіжим смаком, який доповнено неймовірним квітковим ароматом.

Інгредієнти:


  • Борошно
    1,25 ст.

  • Кефір
    1 ст.

  • Яйце куряче
    2 шт.

  • Цукор
    1,5 ст. л.

  • Розпушувач тіста
    1 ч. л.

  • Вершкове масло
    2 ст. л.

  • Лимон
    1 шт.

  • Сироп
    50 мл

Приготування:


Крок 1
Наливаємо в миску кефір. Для приготування панкейків, як і для будь-якої іншої випічки, краще взяти молочнокислий продукт кімнатної температури. Якщо ви тільки-тільки вийняли кефір з холодильника, підігрійте його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 2
Додаємо до кефіру пару курячих яєць.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 3
Тепер додаємо цукор і збиваємо суміш віночком.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 4
Вичавлюємо сік з лимона, додаємо його в миску з майбутнім тестом. Крім цього, знімаємо з половини лимона цедру і також додаємо її в миску.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 5
Фіалковий сироп можна використовувати як покупної, так і саморобний. Знайти в магазинах такий продукт досить складно, і у весняний сезон цвітіння фіалок набагато простіше приготувати його самому. За пару тижнів зберігання фіалковий сироп може засахариться, і перед використанням у випічці його слід розтопити.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 6
Додаємо фіалковий сироп в тісто, перемішуємо.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 7
Засипаємо борошно з розпушувачем. Енергійно перемішуємо тісто, щоб не було грудок.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 8
Додаємо розтоплене вершкове масло, ще раз перемішуємо.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 9
Тісто для лимонних панкейків готово.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 10
Панкейкі добре смажити на млинцевої сковороді. Розігріваємо її на плиті, потім один раз змащуємо пензликом, змочивши її в пісному маслі. Далі смажити панкейкі ми будемо без масла.
За раз наливаємо не більше 2 столових ложок тесту. Смажимо близько 2 хвилини.

Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 11
Після цього перевертаємо «оладок» і залишаємо дожариваться ще хвилину.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Крок 12
Готові гарячі панкейкі, зняті зі сковороди, складемо стопкою.
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом
Готово!
Подаємо до гарячого ранкової кави. Дуже смачно!
Лимонные панкейки с фиалковым сиропом

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок