Квас на солоді "Домашній". Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Що таке квас який продають у магазинах? Це та ж солодка газована вода, тільки в якості ароматизатора використовується АРОМАТИЗАТОР під назвою «КВАС», ідентичний натуральному!
Ви можете швидко і просто приготувати НАТУРАЛЬНИЙ напій наших предків, який визнали у всьому світі. На Брюссельській виставці в 1975р. наш квас обігнав за популярністю знамениту «Кока-Колу». Для цього треба купити солод житній ферментований і чудовий напій буде радувати в спеку вас і ваших близьких.

Інгредієнти:


  • Солод житній ферментований
    1 склянка

  • Цукор
    100 р. плюс 4-5 стіл. л.

  • Дріжджі сухі
    2 ч. л.

  • Ізюм
    2-3 ч. л.

  • Вода кип'ячена

Приготування:


Крок 1
Закип'ятіть в емальованій каструлі 1 л води і запарте в ній один стакан солоду. Добре розмішайте, грудочок не повинно бути. Дайте постояти 2,5 години.
Квас на солоде
Крок 2
Перелийте настій солоду в скляну тару, додайте 100 г цукру і 2 чайні ложки сухих дріжджів або 10 р. живих. Поставте в прохолодне місце годин на 7-8, краще на ніч, але не в холодильник. У холодильнику занадто холодно і квас буде у вас зріти дні три-чотири. Таким чином ви отримаєте концентрат з якого будете робити по три літри квасу в день. Закип'ятіть 3 л води і чекайте поки закваска забродить.
Вранці вилийте воду, яку ви вскипятили з вечора, в скляну банку. Додайте 1 склянку готової закваски, 4-5 ст. ложок цукру, 2-3 ч. ложки родзинок. Поставте банку в холодильник ще на добу.
Квас на солоде
Готово!
Дістаньте банку квасу з холодильника, процідіть через марлю квас в іншу ємність. Всю гущу, що утворилася на дні, не зливайте, залиште в банку. Спробуйте квас на цукор. Ну ось і все, квас готовий.
Квас на солоде

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок