Кисіль з какао по-естонськи. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Неймовірно смачний десерт. По смакових якостях нагадує шоколадний пудинг. Їдять його ложкою. Для ласунів це відмінний варіант!

Інгредієнти:


  • Молоко
    1 літр

  • Вода
    100 мл

  • Крохмаль картопляний
    70 г

  • Цукор
    140 г

  • Какао-порошок
    50 г

Приготування:


Крок 1
Для приготування страви нам знадобиться молоко, какао, цукор, крохмаль, вода.
Кисель из какао по-эстонски
Крок 2
Третина молока відлийте, виливаємо в каструлю і ставимо на плиту, висипаємо в молоко цукор. До закипання цукор розчиниться.
Кисель из какао по-эстонски
Крок 3
В решту молока вводимо крохмаль і ретельно розмішуємо.
Кисель из какао по-эстонски
Крок 4
Потім вводимо порошок какао і знову ретельно розмішуємо.
Кисель из какао по-эстонски
Крок 5
За цей час молоко закипіло. Вимикаємо під ним газ, воно не повинно кипіти. Добре перемішавши холодне молоко з крохмалем і какао, виливаємо його в коли молоко закипить, одночасно швидко перемішуємо. Якщо заважати повільно можуть утворюватися грудочки. Вливши в гаряче молоко холодне, знову ставимо каструлю на плиту і не перестаючи перемішувати, доводимо до закипання. Потрібно пам'ятати, кисіль не любить довго кипіти, чим довше він кипить, тим рідше він стає.
Кисель из какао по-эстонски
Крок 6
Кисіль стає густим і дуже смачним. Даємо йому трохи відпочити, охолонути.
Кисель из какао по-эстонски
Крок 7
Потім розливаємо кисіль по креманкам, або склянках, охолоджуємо в холодильнику.Цей кисіль їсти треба ложечками.
Кисель из какао по-эстонски
Крок 8
Прикрашаємо так, як вам подобається.
Кисель из какао по-эстонски
Готово!
Впевнена, вам сподобається і вашим дітям.
Кисель из какао по-эстонски

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок