Паска з родзинками. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


На передодні великого і світлого свята хочу запропонувати вам свій рецепт паски.

Інгредієнти:


  • Сметана
    200 г

  • Вершкове масло
    200 г

  • Молоко
    800 мл

  • Яйце куряче
    8 шт

  • Свіжі дріжджі
    100 г

  • Борошно пшенична
    1,6 кг

  • Цукор
    1,3 кг

  • Ізюм
    500 г

  • Сіль
    щіпка

  • Ванілін
    за смаком

  • Кондитерська посипання
    5 упаковок

Приготування:


Крок 1
Приготуйте продукти.
Кулич с изюмом
Крок 2
У теплому молоці розчиняємо свіжі дріжджі. Справах опару. Для цього додаємо трішки цукру, щіпку солі і склянку борошна. І залишаємо опару заграти на 15 хвилин.
Кулич с изюмом
Крок 3
Готовність опари ви побачите самі, буде пінна шапка.
Кулич с изюмом
Крок 4
Додаємо в опару три цілих яйця і п'ять жовтків. Інші білки поставте в холодильник, вони потрібно для крему. Додайте ванілін, сметану, розтоплене вершкове масло і 800 грамів цукру. Все ретельно перемішайте і додайте всю муку.
Кулич с изюмом
Крок 5
Тісто потрібно залишити для підйому в глибокій тарі, дуже добре буде підніматися. Бажано вибрати тихе і тепле місце, накрити серветкою чистою і сухою. Не турбувати його півтори години. Я залишила в 11ті літровій каструлі.
Кулич с изюмом
Крок 6
Бачите як воно підійшло? Обімніть його чистими руками і знову накрийте рушником. Нехай підходить ще годинку.
Кулич с изюмом
Крок 7
Під час другого підходу потрібно додати родзинки (можна цукати, горіхи). Родзинки попередньо розпарити окропом. Гарненько разом родзинки в тісто.
Кулич с изюмом
Крок 8
Тісто руками відриваємо, розкладаємо по формах, попередньо змазаним олією масло без запаху.
Кулич с изюмом
Крок 9
Формочки з тістом ставимо в теплу духовочку, але не працює на півгодини щоб тісто підійшло. Після закінчення цього часу включаємо духовку і випікаємо. Маленькі пасочки за 20 хвилин випікаються, великі трохи довше до 40, дивіться по виробам. Температура 170-180 градусів для електро печей. Для газових краще попередньо розігріти духовку до потрібної температури, вони повільніше набирають градус.
Кулич с изюмом
Крок 10
Пасочки готові. Остуживаем. З решти білків і цукру робимо крем. Тобто білки збиваємо до стійкої піни, додаємо цукрову пудру, продовжуємо збивання до отримання однорідної густого крему.
Кулич с изюмом
Готово!
Змащуємо остиглі верхівки пасок. Посипаємо кондитерської посипкою. Світлого вам свята!
Кулич с изюмом

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок