Борщ Чернігівської губернії

Перші страви

Борщ Чернігівської губерніі


Борщ Чернігівської губернії - наваристий, дуже ситне і смачне блюдо. Причому густоти йому додає не м'ясо, а варене пшоно і сало. Ріпу і корінь петрушки додавати не обов'язково. Але якщо ви все-таки вирішили додати, тушкуйте їх разом з іншими овочами.


Оцет вливається в борщ для того, щоб зберегти яскравий колір буряка. Але якщо його переборщити вона може залишитися твердою. Готується борщ достатньо довго. Подавайте готову страву з ложкою сметани і з горбушею хліба, натертої часником.


Інгредієнти до рецепту:



  • Груші сушені-200 гр. (Або копчені)

  • Буряк червоний-2 шт. середніх

  • Картопля-6-7 шт. середніх (бажано крохмальних сортів)

  • Морква-2 шт. середніх

  • Лук-2шт великих

  • Капуста-200 гр.

  • Пшоно-3 ст. л. (Для густоти борщу)

  • Квасоля-1 ст. (Стакан 200 мл)

  • Ріпа-200 гр.

  • Пастернак-100 гр.

  • Корінь петрушки-100 гр.

  • Томат паста-1 ст. л. (В рецепті 1 ст. Квашених помідор)

  • оцет-1 ст. л.

  • Сіль

  • Цукор-1 ст. л.

  • Зелень

  • Сало з часником-150 гр.

  • Масло рослинне -150 гр. (За рецептом конопляне)


Готуємо борщ Чернігівської губернії


Відправте в сито квасоля і помийте її під проточною водою. Після цього викладіть її в каструлю і залийте холодною водою. Відставте в сторону.


Борщ Чернігівської губернії рецепт


Груші добре промийте і відправте в каструлю.


Борщ Чернігівської губернії рецепт з фото


Додайте до них воду. Поставте каструлю на вогонь і готуйте груші, поки вони не стануть м'якими.


Борщ Чернігівської губернії рецепт пріготовленія


Коли це відбудеться, перекладіть фрукти на тарілку. Дістаньте квасоля з води і засипте в каструлю, де варилися груші.


Борщ Чернігівської губернії рецепт пріготовленія


Ріпчасту цибулю почистіть, опустіть у воду на 2 хвилини і наріжте невеликими шматочками. Сковороду з маслом поставте на плиту розігріватися. Викладіть в неї цибулю і зменшіть вогонь.


Борщ Чернігівської губернії кулінарний рецепт


Почистіть моркву, потримайте її під краном і подрібніть на крупній тертці або в блендері. Висипте помаранчевий овоч до цибулі і перемішайте продукти.


Борщ Чернігівської губернії рецепт з фото


Обріжте краю у буряка, почистіть її, помийте і натріть на тертці з великими перетинами. Коли овочі в сковороді злегка підрум'яняться, висипте до них буряк і додайте трохи оцту. Але не переборщіть, а інакше буряк не стане м'якою.


Борщ Чернігівської губернії кулінарний рецепт з фотографіямі


Тримайте овочі на сковороді до готовності. При необхідності вливайте потроху води. За час смаження, буряк повинна стати м'якою. Тепер можна покласти томатну пасту і додати трохи води.


Борщ Чернігівської губернії рецепт пріготовленія


Зелень помийте, подрібніть ножем і всипте в сковороду.


готовім борщ Чернігівської губернії рецепт пріготовленія


Змішайте лопаткою знову додані інгредієнти. Картопля помийте, почистіть і наріжте невеликими квадратиками. Спробуйте квасоля, якщо вона м'яка на смак, висипте до неї підготовлену картоплю.


Борщ Чернігівської губерніі


Почистіть і помийте цибулю з морквою. Капусту дрібно наріжте або подрібніть за допомогою шинкування. Лук поріжте на кубики ножем. Морква подрібніть на тертці з невеликими отворами.


Борщ Чернігівської губерніі


Якщо капусту додати в борщ, після закипання картоплі, то вона вийде дуже м'якою. Щоб вона не була такою розм'яклої, всипте капусту пізніше, коли картопля звариться.


Борщ Чернігівської губерніі


Пшоно ретельно промийте - ця крупа дуже брудна.


Борщ Чернігівської губерніі


Висипте його в каструлю і залийте водою. Варіть його на слабкому вогні, поки вся рідина не википить, а крупа не розвариться.


Борщ Чернігівської губерніі


Коли всі інгредієнти в борщі стануть м'якими, змішайте їх з звареним пшоном і засмажкою. Завдяки крупі виріб придбає густу консистенцію.


Борщ Чернігівської губернії рецепт


Вогонь перемкніть на мінімальний і варіть борщ півгодини. Сало відокремте від шкірки і пропустіть через м'ясорубку. Часник подрібніть пресом або теж пропустіть у м'ясорубці. Добре перемішайте сало і часник, щоб вийшла Паштетна маса.


Борщ Чернігівської губерніі


На сковороду викладіть цю суміш, додайте до неї трохи рідини з борщу і змішайте все лопаткою.


Борщ Чернігівської губернії рецепт з фото


Тепер масу відправте в каструлю до борщу, всипте сіль і трохи цукру, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть плиту.


Борщ Чернігівської губерніі


Помийте і наріжте будь-яку зелень, приправте нею борщ і дайте йому трохи настоятися.


Борщ Чернігівської губерніі


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок