Бісквітний торт з заварним кремом. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Торт виходить дуже пишним, ситним, м'яким, але зовсім не важким. Випекти бісквіт потрібно заздалегідь,давши йому настоятися добу і стати більш щільним. Бажано, щоб ви потренувалися піч цей чудовий генуезький бісквіт (виходить пишним і високим без розпушувача) заздалегідь, ще до свят. Це дуже "капризний" бісквіт.
Всі продукти та інвентар підготуйте заздалегідь.
Вироби із заварним кремом відносяться до швидкопсувних, не варто зберігати їх тривалий час або готувати велику порцію.

Інгредієнти:


  • Пшеничне борошно
    210 грам

  • Яйце куряче
    6 штук

  • Цукор
    360 грам

  • Ванільний цукор
    1 щіпка

  • Вершкове масло
    80 грам

  • Молоко
    375 мілілітрів

  • Сироп
    2 столові ложки

  • Вишня заморожена
    1/2 склянки

  • Кокосова стружка
    1 їдальня ложка

Приготування:


Крок 1
Щоб випекти бісквіт, візьміть 6 яєць, 170 г борошна (тричі просіяти її), 80 г вершкового масла (розтопити і дайте охолонути), 190 г цукру, щіпку ванільного цукру.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 2
Покладіть цукор, ванільний цукор і яйця в глибоку, велику вогнетривку миску. Поставте миску на каструлю з киплячою водою і негайно починайте збивати з допомогою віночка або міксера на слабких обертах.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 3
Як тільки маса стане теплою (але не гарячої) і трохи посвітлішає, зніміть миску з водяній бані і починайте збивати з допомогою міксера на максимальних обертах. Збивати потрібно досить довго - близько 8 хвилин. Маса повинна вдвічі-втричі зрости в обсязі і посвітліти. Коли борозенка на поверхні припинить запливати, маса буде готова.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 4
Додайте третину норми борошна в яєчну масу. Перемішайте столовою ложкою, вертикальними рухами знизу вгору - це потрібно, щоб білки не осіли. Влийте по краю миски половину розтопленого остиглого вершкового масла, перемішайте. Додайте ще третину норми борошна і перемішайте. Влийте залишки масла і знову перемішайте, додайте борошно, знову перемішайте до однорідності. Перемішувати не треба. Вилийте тісто в заздалегідь підготовлену форму, застелену пергаментом (бортики не змащуйте).
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 5
Випікайте бісквіт 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Не відкривайте духовку. При натисканні готовий бісквіт повинен трохи пружинити. Вийміть його з духовки, дайте постояти 10 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа відокремте бісквіт від краю форми. Дайте йому настоятися добу при кімнатній температурі.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 6
Щоб зробити заварний крем, з'єднайте в каструльці 1 яйце, 170 г цукру і додайте 40 г борошна. Влийте 125 мл холодного молока, перемішайте. Потім влийте тонкою цівкою, помішуючи, 250 мл киплячого молока. Після цього почніть нагрівати крем, безперервно помішуючи його лопаткою. Уваривайте крем до загустіння. По мірі збільшення густоти крему зменшуйте вогонь.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 7
Розріжте "дозрілий" бісквіт вздовж на 2 коржі. Просочіть їх будь-яким сиропом або соком винограду.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 8
Змастіть частиною крему перший корж, викладіть розморожену вишню. Накрийте зверху другим коржем.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 9
Змастіть верх і боки торта кремом. Прикрасьте торт.
Бисквитный торт с заварным кремом
Крок 10
На годину поставте торт в холодильник.
Бисквитный торт с заварным кремом
Готово!
Посипте торт кокосовою стружкою, прикрасити шоколадною глазур'ю, карамельними прикрасами.
Бисквитный торт с заварным кремом

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок