Солодкий салат з гарбуза й топінамбура

Салати

00

Незвичайний і дуже корисний десерт - солодкий салат з гарбуза й топінамбура. Він гарний на вид і має оригінальний солодкуватий смак, який надає гарбуз. Гідності цього низькокалорійного (усього 22 ккал) овочу включають не тільки відмінні смакові якості, але й відчутну користь для здоров'я. У гарбузі багато калію, утримуються пектини й каротин, рідкі вітаміни ДО и Т, а також З, Е, РР, групи В. Вона поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту й печінки. Є гарбуз корисно й для зовнішнього вигляду - зміцнюються нігті й волосся, очищається шкіра особи. До речі, гарбуз не тільки використовують у кулінарії, але й роблять із її висохлих плодів посуд і святкові ліхтарі на хэллоуин.


Ще один корисний інгредієнт солодкого салату з гарбуза й топінамбура - це волоські горіхи. Їх рекомендується вживати, якщо в організмі не вистачає заліза й вітамінів. Також у горіхах утримуються антиоксиданти, клітковина, калій.


Рецепт солодкого салату з гарбуза й топінамбура — фото продуктів


Склад:



  • Топінамбур (300 г.)

  • Гарбуз (200 г.) - невеликий шматок великого спілого гарбуза.

  • Яблуко (2 шт.) - бажане кислого сорту.

  • Горіхи волоські (1 склянка)

  • Масло гарбузове (3 ст. л.) - можна побрати кунжутне або маслинове.

  • Кунжут (2 ст. л.)

  • Соняшник (2 ст. л.) - очищені від шкірки насіннячок соняшника.

  • Мед (4 ст. л.) - щоб заправити солодкий горіховий салат з топінамбура й гарбуза, знадобиться рідк, що не встигнув зацукруватися мед.


Готування:


Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Замочимо топінамбур на якийсь час (хвилин 20), потім добре помиємо із щіткою під проточною водою й почистимо овощечисткой, поміщаючи чищений топінамбур у миску з водою.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Поріжемо топінамбур на маленькі шматочки й покладемо в керамічну миску, де будемо збирати солодкий салат з гарбуза й топінамбура.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Потрібно відразу ж полити топінамбур маслом і перемішати щоб уникнути потемніння.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Помиємо, почистимо гарбуз і тонко поріжемо її або потремо на середній тертці (або ж тертці для корейської моркви), додамо до топінамбура.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Яблуко помиємо, почистимо від насінь зі шкіркою й нашаткуємо на скибочки, потім покладемо в солодкий горіховий салат з топінамбуром і гарбузом.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Розділимо ядра волоського горіха на так звані четвертинки.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Злегка обсмажимо насіннячка соняшника й кунжуту разом з волоськими горіхами.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Змішаємо насіннячка соняшника, кунжуту й горіхи ще гарячими з медом, дамо суміші охолонути.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Перемішаємо інгредієнти солодкого салату з гарбуза й топінамбура, заправивши медово-горіховою сумішшю.



Фото етапу готування солодкого салату з гарбуза й топінамбура
Приємного апетиту



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок