Торт сметанний. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Простий рецепт, але торт виходить дуже смачний. З рецептом можна експериментувати, додаючи в тісто і крем мелені горіхи, подрібнені цукат і т. д.

Інгредієнти:


  • Сметана 10-15%
    500г

  • Олія рослинна
    200мл

  • Цукор
    2 склянки

  • Яйця
    2шт

  • Ванільний цукор
    10г

  • Борошно
    3 склянки (стакан 299мл)

  • Какао
    2ст.ложки

  • Сода
    1ч.ложка (погасити оцтом)

  • Крем:

  • Сметана домашня
    400г

  • Йогурт
    300мл

  • Цукор
    1 склянка

  • Ванільний цукор
    10г

  • Ананаси консервовані
    1 банку

Приготування:


Крок 1
Яйця збити з цукром. Не перестаючи збивати, додати тонкою цівкою олію, потім сметану.
Торт сметанный
Крок 2
Додати в кілька прийомів борошно, соду, погашену оцтом, ванільний цукор. Тісто по консистенції має бути як густа сметана.
Торт сметанный
Крок 3
Розділити тісто на дві частини. Дно форми для випічки застелити пергаментом, змастити маслом і викласти білу частину тесту. Крутонути кілька разів форму за годинниковою стрілкою, щоб тісто вирівнялося. Випікати при температурі 180 градусів 25-30хв ( до сухої палички).
Торт сметанный
Крок 4
У другу частину тіста додати какао, перемішати і випекти другий корж.
Торт сметанный
Крок 5
Готові коржі охолодити і розрізати на 2-3 частини.
Торт сметанный
Крок 6
Для крему збити міксером домашню сметану з йогуртом, цукром і ванільним цукром до загусання.
Торт сметанный
Крок 7
Частина сметанного крему відкласти для оформлення верху і боків торта. В іншу частину додати дрібно порізані консервовані ананаси.
Торт сметанный
Крок 8

Перекласти коржі кремом, чергуючи за кольором. Верх і боки теж обмазати кремом. Охолодити в холодильнику мінімум 3 години, краще на ніч.

Торт сметанный
Крок 9
Боки торта обсипати за бажанням, я обсипала шоколадної посипкою. Верх прикрасила кільцями ананаса, кокосовою стружкою.
Торт сметанный
Готово!
Приємного апетиту!
Торт сметанный

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок