Торт "Медовик". Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Дуже смачний і багатьма улюблений тортик.

Інгредієнти:


  • Мука пшенична вищий сорт
    400 г

  • Цукор
    200 г

  • Масло вершкове
    100 г 300 м

  • Мед
    2 ст. л.

  • Яйця курячі
    2 шт

  • Сода
    1.ч.л.

  • Згущене молоко (варене)
    1 банку

  • Волоські горіхи
    100 г

  • Шоколад для прикраси
    за смаком

Приготування:


Крок 1
У вогнетривку миску покласти вершкове масло, цукор і мед.
Миску поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, близько 4-5 хвилин, поки суміш не стане однорідною, а цукор частково розчиниться.

Торт "Медовик"
Крок 2
Додати соду, добре перемішати і нагрівати, помішуючи, 1 хвилину.
Торт "Медовик"
Крок 3
Зняти миску з водяній бані, додати яйця і швидко перемішати віночком до однорідності.
Торт "Медовик"
Крок 4
Всипати борошно і перемішати. Буде здаватися, що муки мало, але не слід додавати більше, тепле тісто вбирає в себе багато борошна, а від її надлишку коржі вийдуть тугими.
Торт "Медовик"
Крок 5
Прибрати миску з тестом в холодильник на 20-30 хвилин.
Стіл посипати борошном, викласти тісто, зверху теж трохи посипати борошном.Швидко сформувати з тіста джгут і розділити на 8-9 рівних частин.

Торт "Медовик"
Крок 6
Шматочки тіста підкотити в кульки і викласти на подпыленную борошном дошку або тарілку
Торт "Медовик"
Крок 7
На звороті листа розкачати кожну кульку як можна тонше.Зверху покласти тарілку (я використовувала кільце для торта діаметром 21 см), обрізати надлишки тіста ножем і наколоти виделкою, щоб не вздувалось під час випікання.
Торт "Медовик"
Крок 8
Випікати корж 3-5 хвилин, до рум'яності, в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці (час випікання залежить від особливостей духовки).
Спечений корж вийняти з духовки і поки він гарячий швидко зняти з дека, поддевом знизу тонкою довгою лопаткою або ножем з довгим лезом.
Коли корж охолоне - його не вдасться відокремити від листа, він розкришиться.
Торт "Медовик"
Крок 9
Викласти корж на тарілку.
Обрізки (від усіх коржів) скласти в контейнер і зберегти - вони знадобляться для прикраси торта.
Торт "Медовик"
Крок 10
Приготувати крем.
Вершкове масло кімнатної температури викласти в миску і збити міксером до пишноти. В 4-5 прийомів додавати варену згущенку, не припиняючи збивання.
Торт "Медовик"
Крок 11
Обрізки від коржів подрібнити в блендері.
Торт "Медовик"
Крок 12
Волоські горіхи теж подрібнити в блендері або порубати ножем.
Торт "Медовик"
Крок 13
Половину горіхів з'єднати з подрібненим обрізками коржів і перемішати (залишилися горіхи зберегти).
Торт "Медовик"
Готово!
Корж викласти на блюдо і змастити частиною крему.Посипати подрібненими горіхами (які були відкладені).Зверху накрити другим коржем і т. д.
Таким чином зібрати торт. Верхній корж і боки торта обмазати кремом.Боки торта прикрасити подрібненою пісочно-горіховою крихтою.
Поверхня торта прикрасити пісочно-горіховою крихтою і, за бажанням,шоколадними квітами.Торт прибрати в холодильник і дати настоятися 6-12 годин.
Торт "Медовик"

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок