Салат з топінамбура й кукурудзи

Салати

Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри

Топінамбур не користується великою популярністю в російських господарок, і дуже навіть даремно. Про користь цього коренеплоду для організму можна говорити нескінченно, а краще побрати й зробити салат з топінамбура й кукурудзи. Його інгредієнти становлять відмінну комбінацію не тільки смакових відтінків, але й колірних, так що блюдо виходить яскраве й гарне. Воно буде добре виглядати на святковій вечері в якості закуски, якщо ви прагнете побаловать гостей чимсь незвичайним, підійде й для повсякденного обіду. Ще одна гідність салату з топінамбура й кукурудзи, крім приємного смаку й барвистого виду, це простота готування. Упорається навіть починаючий кулінар.


Рецепт салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри — фото продуктів


Склад:



  • Топінамбур (250-300 г.) - 2 або 3 невеликих бульби.

  • Кукурудза консервована (1 банку) - маленька банка.

  • Квасоля стручкова (150 г.) - свіжа або ж заморожена зелена стручкова квасоля.

  • Помідори черри (10-14 шт.)

  • Майонез (3 ст. л.) - найкраще буде самостійно приготувати домашній майонез.

  • Сік лимона (1 ст. л.)

  • Сіль ( по смакові)

  • Перець мелений ( по смакові)

  • Зелень ( за бажанням) - для прикраси.


Готування:


Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Робимо соус для салату з топінамбура й кукурудзи, змішавши майонез із лимонним соком.



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Промитий топінамбур кладемо в миску з водою й чистимо від шкірочки, потім перекладаємо в ще одну миску з водою. Так наш овоч не стемніє. Почищений топінамбур обсушуємо серветкою й відразу ріжемо на тонкі кружечки або маленькі шматочки. Красиво буде скористатися фігурною овочерізкою. Порізаний топінамбур кладемо відразу в глибоку салатницю.



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Перемішаємо топінамбур із соусом з майонезу з лимоном. Так топінамбур не встигне стемніти.



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Розкриємо банку з кукурудзою, зіллємо зайву рідину й потім викладемо в миску.



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
У стручкової квасолі слід вилучити колючі тверді кінчики, якщо вони є. І потім бланшировать не більш 4-5 хвилин (якщо квасоля заморожена, те можна варити ледве довше).



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Потрібно відкинути квасолю відразу на сито й облити або занурити в холодну кип'ячену воду, щоб припинити процес варіння і яскраво-зелене стручки не втратилися кольори. Додаємо квасолю в салат з топінамбура й кукурудзи до інших інгредієнтів.



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Добре помиті й обсушені серветкою помідори черри можна розрізати навпіл або навіть на чотири частини й додати в салат з топінамбуром, кукурудзою й стручковою квасолею.



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Усі добре перемішати, досолити й поперчити при необхідності.



Фото етапу готування салату зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри
Салат зі стручкової квасолі з топінамбуром і черри бажане залишити настоятися небагато для того щоб компоненти обмінялися смаком. При подачі прикрасити зеленню. Приємного апетиту



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок