Смажені пиріжки – це класика російської кухні. Пропоную приготувати дріжджові пиріжки з яблуками і шоколадом.
Інгредієнти:
Борошно
500 гр.
Молоко
250 мл.
Дріжджі пресовані
30 гр.
Яйце
1 шт.
Олія (в тісто)
3 ст. л.
Сіль
1 трісок.
Цукор (в тісто)
0,5 ч. л.
Яблуко
3 шт.
Цукор (в начинку)
1 ст. л.
Рослинна олія (для смаження)
3 ст. л.
Приготування:
Крок 1
Для приготування дріжджового тіста змішайте дріжджі з теплим молоком і половиною ложки цукру.
Крок 2
Окремо насипте борошно.
Крок 3
Вилийте суміш у миску з борошном. Поставте в тепле місце на 15 хвилин. Після цього влийте рослинне масло, куряче яйце і додайте сіль.
Крок 4
Замісіть еластичне тісто, не липнущее до рук.
Крок 5
Все, тісто готове! Воно не вимагає додаткового часу на підйом і расстойку. Розділіть тісто на рівні частини. Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде 12 великих пиріжків.
Крок 6
Приготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки, поріжте кубиками. Складіть в каструлю або черпак, додайте цукор і трохи води. Потушкуйте яблука під закритою кришкою, поки вони не стануть м'якими.
Крок 7
Викладіть яблука в миску і дайте їм охолонути.
Крок 8
Кожен купок тіста розкачайте або розімніть руками до розмірів невеликої коржі. Викладіть начинку з яблук у центр коржі, додайте часточки порізаного або поламаного шоколаду.
Крок 9
Защипайте краю пиріжка. Повторіть з іншими пиріжками.
Крок 10
Розігрійте на сковороді олію. Викладайте пиріжки швом вниз. Обсмажуйте до рум'яної скоринки. Переверніть і продовжуйте смажити з іншого боку ще 3-4 хвилини.
Готово!
Приємного апетиту!