Яблучно-рисовий пиріг. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Дуже смачний і ситний пиріг

Інгредієнти:


  • Яйце
    1 шт.

  • Цукор
    70 гр.

  • Борошно
    250 гр.

  • Розпушувач
    1 чайн. ложка

  • Вода
    1-2 стіл. ложки

  • Масло
    130 гр.

  • Начинка

  • Яйця
    2 шт.

  • Цукор
    80 гр.

  • Рис круглозернистий
    100 гр.

  • Молоко
    400 мл.

  • Ізюм

  • Лимонний сік
    2 ст. ложки

  • Абрикосовий джем
    2 ст. ложки

  • Яблука
    500 гр.

  • Цедра 1 лимона

  • Сметана
    3 стіл. ложки

Приготування:


Крок 1
Масло порубати. Масло, борошно і розпушувач розтерти в крихту. Додати яйце, воду і замісити тісто. Тісто скачати в кулю і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Яблочно-рисовый пирог
Крок 2
Рис залити молоком, додати цукор, довести до кипіння, зменшити вогонь і зварити до готовності.
До рису додати родзинки. Залишити остигати до кімнатної температури.
Яблочно-рисовый пирог
Крок 3
Білки відокремити від жовтків. Білки збити до міцної піни».
Яблочно-рисовый пирог
Крок 4
Жовтки змішати зі сметаною, додати цедру і сік лимона.
Яблочно-рисовый пирог
Крок 5
До рису додати жовтково-сметанную суміш і акуратно ввести збиті білки.
Яблочно-рисовый пирог
Крок 6
Тісто викласти у форму, зробивши бортики вище і наколоти. Прибрати в морозилку на 10-15 хвилин. Потім тісто випікати при температурі 220 градусів приблизно 10 хвилин (тісто має «схопитися», а бортики не впасти).
Яблочно-рисовый пирог
Крок 7
Яблука очистити від шкірки. Два яблука порізати дольками на прикрасу (збризнути лимонним соком). Решта яблука порізати кубиками. Порізані яблука додати я рисово-яєчну суміш і ретельно розмішати.
Начинку викласти на тісто. Зверху викласти скибочки яблук.
Яблочно-рисовый пирог
Готово!
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1 годину. За 20 хвилин до готовності пиріг змастити абрикосовим джемом (можна і не робити).
Приємного апетиту!
Яблочно-рисовый пирог

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок