Курячі стегна в соусі теріякі. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Рецепт з Японськими мотивами. Хто любить поєднання одночасно кислого, солодкого і солоного - це якраз те що треба.

Інгредієнти:


  • Стегно куряче
    2 шт.

  • Олія оливкова
    1 ст. лож.

  • Соєвий соус Теріякі
    2 ст. лож.

  • Часник
    2 зубчики

  • Перець чилі
    за смаком

  • Імбир (корінь)
    за смаком

  • Мед натуральний
    1 чай.лож.

  • Вино біле сухе
    100 мл.

  • Сіль
    за смаком

Приготування:


Крок 1
Підготуємо продукти.
Куриные бедра в соусе терияки
Крок 2
Імбир натерти на тертці, перець і часник дрібно нарізати. У розігріту сковороду влити оливкову олію і викласти імбир, часник і перець. Смажити буквально 30-40 секунд. Потім влити вино (у мене вода) і згасити хвилин 5. Додати мед і соус теріякі або соєвий. Як закипить, зняти з вогню.
Куриные бедра в соусе терияки
Крок 3
Вилити в посуд в якій будете маринувати курку. Нехай трохи охолоне.
Куриные бедра в соусе терияки
Крок 4
Викласти стегна і відправити на холод мінімум на 2 години.
Куриные бедра в соусе терияки
Крок 5
Я буду готувати в мультиварці на програмі випічка 30 хвилин. Налити В чашу чверть соусу і викласти стегна. У процесі приготування поливати стегна залишилися соусом. Якщо готувати в духовці, потрібно викласти курку у форму і полити трохи соусом. Випікати 30-40 хвилин, постійно поливаючи соусом.
Куриные бедра в соусе терияки
Крок 6
Стегна виймаємо.
Куриные бедра в соусе терияки
Крок 7
У чашу налити 0,5 склянки води або вина і лопаткою перемішати все що прилипло до дна. Буде смачна підлива.
Куриные бедра в соусе терияки
Готово!
Я подавала курку з вермішеллю. Полила підливою вермішель. Дуже смачно.
Куриные бедра в соусе терияки

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок