Це улюблене суботнє блюдо Джулс - дружини Джеймі. Дуже смачно і шикарно, хоча зусиль воно вимагає небагато. Рецепт з книги "Готуємо з Джеймі".
Інгредієнти:
Пенне (або рігатоні)
450 г
Цибуля червоний
1 головка
Перець чилі
1 стручок
Базилік
30 г
Томати в с/з
800 г
Консервований тунець
2 банки по 300г
Мелена кориця
1 год л
Оливкова олія
Лимон
1 шт
Пармезан
30 г
Приготування:
Крок 1
Цибулю очистити і дрібно порубати.
Крок 2
У вимитого і обсушенного перчика чилі видалити насіння і дрібно порубати, пучок свіжого базиліка - листя обірвати, стебла порубати.
Крок 3
Помідори подрібнити (блендером або на тертці).
Крок 4
У сковорідці разогрть трохи оливкової олії, всыпатьт цибулю, чилі і стебла базиліка, приправити корицею і смажити на невеликому вогні протягом 5 хв, щоб цибуля розм'як.
Крок 5
Із тунця злити масло і розім'яти виделкою.
Крок 6
Збільшити вогонь і додати помідори. Додати тунця до помідорів. Посолити. Довести до кипіння і варити на невеликому вогні близько 20 хвилин.
Крок 7
Пенне відварити за інструкцією на упаковці до стану аль денте. Злити. Перемішати з соусом. Додати сік лимона, оливкова олія і пармезан. Перемішати.
Готово!
Приємного апетиту!