Ферганський плов. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Пропоную вашій увазі варіант максимально наближений до автентичного рецептом справжнього Ферганського плову. Для повної подібності плов належить варити в казані на відкритому вогні, але і на плиті, в оці, вийде теж дуже смачно.

Інгредієнти:


  • Баранина
    500 гр.

  • Рис
    500 гр.

  • Морква
    400

  • Цибуля ріпчаста
    400 гр.

  • Олія рослинна
    200 гр.

  • Жир
    100 гр.

  • Спеції для плову
    2 ст. л.

  • Вода
    0,5 л.

  • Часник
    2 гол.

  • Сіль
    1 ч. л.

  • Яйце (варене)
    3 шт.

  • Помідори черрі
    3 шт.

Приготування:


Крок 1
Для цього Ферганського плову потрібно справжній, узбецький, червоний рис, зараз не проблема купити на ринку. Так само потрібно м'ясо баранини і курдючний жир.
Ферганский плов
Крок 2
Баранину промиваємо та нарізаємо великими шматками, курдючний жир нарізаємо дрібними кубиками.
Ферганский плов
Крок 3
Моркву очистити і нарізати великими брусочками, цибулю так само очистити і нарізати соломкою, часник очистити до "нижньої сорочки".
Ферганский плов
Крок 4
Жир вытапливаем на середньому вогні до шкварок.
Ферганский плов
Крок 5
Ще хочу звернути увагу, що в цьому плові обов'язково повинно використовуватись бавовняне масло і суміш для плову, в неї входять зіра, куркума шафран або жовтого кольору, суміш перців, коріандр, сушені томати, барбарис.
Ферганский плов
Крок 6
Коли жир, що витопився, робимо вогонь сильніше, по краю вока або казана ллємо бавовняне масло і викладаємо баранину, швидко перемішуємо, смажимо хвилин 10 на сильному вогні.
Ферганский плов
Крок 7
Потім додаємо цибулю, смажимо разом хвилин 5.
Ферганский плов
Крок 8
Потім додаємо моркву, перемішуємо, додаємо склянку води, повинна бути консистенція густого супу, перемішуючи, тушкуємо 15 хвилин.
Ферганский плов
Крок 9
Додаємо спеції, прогріваємо їх хвилин 5.
Ферганский плов
Крок 10
Потім всипаємо ретельно промитий рис, перемішати.
Ферганский плов
Крок 11
Доливаємо воду, що залишилася, солимо, часник викладаємо зверху рису, злегка його притапливая. Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь, і далі готуємо 20-30 хвилин, до повної готовності рису.
Ферганский плов
Готово!
При подачі на блюдо викладаємо плов, зверху часник, навколо плову викладаємо нарізані на четвертинки варені яйця і свіжі помідори.
Плов виходить смачний, ароматний, і як не дивно, відварені яйця і свіжі помідори дуже доповнюють смак, за бажанням можна додати свіжої зелені.
Ферганский плов

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок