Кабачкова ікра на зиму. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Початок осені, самий сезон кабачків! Я раджу вам заготовити їх на зиму у вигляді кабачкової ікри. Мені завжди хотілося зробити кабачкову ікру, щоб був смак, як продавалася в магазині в банках. І нарешті, то, у мене вийшло те, що хотілося. Тієї «заморської» кабачкової ікри.

Інгредієнти:


  • Кабачок
    3 кг

  • Цибуля ріпчаста
    1 кг.

  • Морква
    1 кг.

  • Томатна паста
    4 ст. л.

  • Цукор
    3 ст. л.

  • Сіль
    1 ст. л.

  • Часник
    4-5 зуб.

  • Олія рослинна
    100 мл.

  • Паприка
    1 ч. л.

  • Суміш перців
    1 ч. л.

  • Перець чорний
    за смаком

  • Сік лимонний
    2 ч. л.

Приготування:


Крок 1
Для початку ми почистимо кабачки і моркву. Помиємо їх і залишимо сушитися.
Кабачковая икра на зиму
Крок 2
Повернемося до кабачків і моркви. Моркву натріть на крупній тертці, а кабачки наріжте кубиками. Бажано дрібними. Розігрійте олію на сковороді. Спочатку обсмажте кабачки до появи золотистої скоринки.
Кабачковая икра на зиму
Крок 3
Перекладіть кабачки в каструлю з товстим дном шумівкою, щоб з них скло масло
Кабачковая икра на зиму
Крок 4
У тій же сковороді обсмажуємо цибулю.
Кабачковая икра на зиму
Крок 5
Коли він стане золотистим, перекладіть його до кабачків. Теж шумівкою.
Кабачковая икра на зиму
Крок 6
Тепер прийшла черга обсмажувати моркву.
Кабачковая икра на зиму
Крок 7
Коли вона стане м'якою, перекладіть її до кабачків і цибулі. Овочі подрібніть блендером або пропустіть через м'ясорубку.
Кабачковая икра на зиму
Крок 8
Поставте каструлю з товстим дном на плиту, накрийте кришкою. Як тільки маса закипить (з-під кришки піде пар), зменшіть вогонь і тушкуйте ікру близько 20 хвилин.
Кабачковая икра на зиму
Крок 9
Почистимо часник.
Кабачковая икра на зиму
Крок 10
Потім в кабачкову ікру додайте томатну пасту, сіль, цукор. Перемішайте. Поваріть хвилин п'ять.
Кабачковая икра на зиму
Крок 11
Потім в кабачкову ікру додайте чавлений часник,лимонний сік, суміш перців і паприку.
Кабачковая икра на зиму
Крок 12
Ретельно перемішати і накриємо кришкою і отсавим на 5 хвилин.
Кабачковая икра на зиму
Крок 13
Ікра кабачкова смачна готова! Ви можете подати її на стіл, але якщо у вас виникло бажання влаштувати таку смачну кабачкову ікру, підготуйте банки, стерилізуйте їх і розкладіть гарячу кабачкову ікру.
Кабачковая икра на зиму
Крок 14
І закатайте стерилізованими кришками.
Кабачковая икра на зиму
Готово!
Тепер ікра кабачкова смачна ще і відмінна заготівля на зиму.
Кабачковая икра на зиму

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок