Ікра кабачкова на зиму. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Колись давним давно таку ікру продавали в магазинах, ні не таку. Ця набагато смачніше. Спробуйте, це дуже смачно! А ще, кабачки не проходять рецепт смаження, не потрібно втомлює стояти біля плити.

Інгредієнти:


  • Кабачки
    3 кг

  • Цибуля ріпчаста
    300 г

  • Морква
    100 г

  • Томатна паста
    250 г

  • Майонез
    180 г

  • Олія рослинна
    70 г

  • Оцет
    2 ст. лож.

  • Цукор
    100 г

  • Сіль
    1 ст. лож.

  • Перець чорний мелений
    1 неповна чай. лож.

  • Перець солодкий мелений
    0,5 ч. лож.

  • Часник
    1 велика головка

Приготування:


Крок 1
Для приготування нам знадобляться кабачки, три кілограми. Якщо серед них виявляться цукіні, не страшно, тоненько зніміть шкірку, щоб загальна маса залишалася світлою. Кабачки бажано брати молоді з м'якою, тонкою шкіркою.
Икра кабачковая на зиму
Крок 2
Моєму, витираємо їх і відразу крупно нарізаємо в комбайн.
Икра кабачковая на зиму
Крок 3
Включаємо комбайн і перемелюємо кабачки.
Икра кабачковая на зиму
Крок 4
Готуємо цибулю і моркву, чистимо їх і моєму. Нарізаємо великими шматками і відправляємо до кабачків перемалываться.
Икра кабачковая на зиму
Крок 5
Масу перекладаємо в каструлю і ставимо варитися на півтори години на невеликий вогонь. Каструлю бажано з нержавіючої сталі.
Икра кабачковая на зиму
Крок 6
Через півтори години знімаємо каструлю з вогню і відставляємо в сторону охолоджуватися на пів години. Потім заглибним блендером ретельно пробиваємо всю масу.
Икра кабачковая на зиму
Крок 7
У неї вводимо томатну пасту.
Икра кабачковая на зиму
Крок 8
Вводимо майонез.
Икра кабачковая на зиму
Крок 9
А також вводимо рослинне масло, часник, оцет, цукор,перець, сіль(регулюйте по своєму смаку), не пересолити, ікра буде ще увариваться протягом години.Заправивши, відправляємо ікру доварюватися протягом години. Ікра виходить з гладкою шовковистою поверхнею і дуже смачна. У процесі приготування пробуйте і регулюйте під смак своїх близьких.
Икра кабачковая на зиму
Готово!
Готову ікру перекладайте в чисті стерилізовані баночки і відразу закочуйте і прикрийте ковдрою, до повного охолодження. З цієї порції вихід сім баночок на півлітра.
Икра кабачковая на зиму

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок