Ще один варіант солодкої дріжджової випічки.
Інгредієнти:
Тепле Молоко
1 склянка
Дріжджі сухі
10 р.
Цукор
5 ст. л.
Ванільний цукор
10 р.
Сіль
0,5 ч. л.
Борошно
500 р.
Яйце куряче
2 шт.
Масло вершкове
80 р.
Какао порошок
2 ст. л.
Приготування:
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить дві хали.
Тісто я замішую міксером. Звичайно, можна і руками. Саме завдяки гарному замісу міксером воно виходить повітряний і м'яке. Виливаємо В миску тепле молоко. Висипаємо дріжджі. Даємо їм трохи розчиниться. Додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, яйця(трохи збити) і поступово висипаємо просіяне борошно. Потім додаємо по шматочку м'яке масло безперервно заважаючи міксером. Ще хвилин 10 місимо тісто до однорідного стану. Ставимо в тепле місце на 1,5-2 години.
Шматок тіста розкачуємо ось таким чином і посипаємо какао.
Робимо джгут. Два інших робимо без какао. Варіантів багато, робіть, як вам більше подобається.
Плетемо косу.
Змащуємо жовтком, посипаємо маком, даємо растояться хвилин 20 і відправляємо в духовку нагріту до 170-180 градусів хвилин на 35-40.
У розрізі.