Ароматний оцет додасть особливої пікантності овочевим салатам, стравам з м'яса і риби.
Можна додавати в борщ, маринади і заправки.
Інгредієнти:
Оцет столовий 9%
250 мл
Часник
2 зуб.
Лавровий лист
1 шт.
Чорний перець горошком
4 шт.
Перець духмяний горошком
3 шт.
Гвоздика
2 шт.
Базилік, орегано сушений
з 1 трісок.
Перець болгарський
1 шматочок
Приготування:
Крок 1
В скляну пляшку з герметичною кришкою додаємо сухі інгредієнти. Часник попередньо поріжте великими часточками. Болгарського перцю досить 1-2 півкільця, тонко нарізаного.
Крок 2
Залийте все оцтом. Закрийте кришкою і залиште настоюватися 10 днів. Пляшку періодично струшуйте.
Готово!
Через 10 днів ароматний оцет можна використовувати для приготування страв.
Попередньо оцет можна процідити через марлю і перелити в чисту пляшку.