Чимний торт «Крем-карамель». Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Цікавий рецепт французького десерту – торта з вологою кексовой основою і ніжним карамельним кремом.

Інгредієнти:


  • Цукор
    5-6ст.ложок

  • Вода
    30гр

  • Крем-брюле:

  • Вершки 33%
    400гр

  • Цукор
    150гр

  • Яйця
    4шт

  • Ванільний цукор
    10гр

  • Яйце
    1шт

  • Цукор
    0.5 склянки ( стакан 200мл)

  • Молоко
    100гр

  • Олія рослинна
    100гр

  • Какао
    2ст.ложки

  • Розпушувач тіста
    1ч.ложка

  • Борошно
    1 склянка

  • Ванільний цукор
    10гр

  • Сіль
    щіпка

Приготування:


Для карамелі висипати цукор в сковороду ( я готувала прямо в каструлі, в якій пекла торт), додати воду і на невеликому вогні довести сироп до золотистого кольору і карамелізації. Карамель не заважати, а лише злегка трусити ємність. Готову карамель зняти з вогню і відставити.
Нежный торт «Крем-карамель»
Для крем-брюле всі інгредієнти змішуємо в одній ємності і збиваємо міксером на високій швидкості.
Нежный торт «Крем-карамель»
У каструльку з застиглої карамеллю вливаємо крем-брюле.
Нежный торт «Крем-карамель»
Готуємо кексовый шар: борошно змішуємо з ванільним цукром, какао, розпушувачем тіста.
Нежный торт «Крем-карамель»
Яйце збиваємо з цукром, поступово додаємо рослинне масло, продовжуючи збивати, і гаряче молоко. Потім поступово додаємо борошняну суміш, розмішуючи ложкою.
Нежный торт «Крем-карамель»
Отримане тісто виливаємо по центру каструльки з кремом. У процесі випікання тісто спливе і рівномірно розподілиться по формі.
Нежный торт «Крем-карамель»
Ставимо каструльку на водяну баню форму більшого розміру, на 2/3 заповнену гарячою водою. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 1 годину.
Готовий торт дістаємо з духовки, даємо охолонути до кімнатної температури, не виймаючи з форми, і ставимо в холодильник на 5-6 годин (краще на ніч).
Нежный торт «Крем-карамель»
Перед подачею проводимо ножем по краю форми і, накривши тарілкою, перевертаємо торт. На дні форми може залишитися розчинена карамель, її можна підлити під торт.
Нежный торт «Крем-карамель»
Приємного апетиту!
Нежный торт «Крем-карамель»

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок