Цікавий рецепт французького десерту – торта з вологою кексовой основою і ніжним карамельним кремом.
Інгредієнти:
Цукор
5-6ст.ложок
Вода
30гр
Крем-брюле:
Вершки 33%
400гр
Цукор
150гр
Яйця
4шт
Ванільний цукор
10гр
Яйце
1шт
Цукор
0.5 склянки ( стакан 200мл)
Молоко
100гр
Олія рослинна
100гр
Какао
2ст.ложки
Розпушувач тіста
1ч.ложка
Борошно
1 склянка
Ванільний цукор
10гр
Сіль
щіпка
Приготування:
Для карамелі висипати цукор в сковороду ( я готувала прямо в каструлі, в якій пекла торт), додати воду і на невеликому вогні довести сироп до золотистого кольору і карамелізації. Карамель не заважати, а лише злегка трусити ємність. Готову карамель зняти з вогню і відставити.
Для крем-брюле всі інгредієнти змішуємо в одній ємності і збиваємо міксером на високій швидкості.
У каструльку з застиглої карамеллю вливаємо крем-брюле.
Готуємо кексовый шар: борошно змішуємо з ванільним цукром, какао, розпушувачем тіста.
Яйце збиваємо з цукром, поступово додаємо рослинне масло, продовжуючи збивати, і гаряче молоко. Потім поступово додаємо борошняну суміш, розмішуючи ложкою.
Отримане тісто виливаємо по центру каструльки з кремом. У процесі випікання тісто спливе і рівномірно розподілиться по формі.
Ставимо каструльку на водяну баню форму більшого розміру, на 2/3 заповнену гарячою водою. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 1 годину.
Готовий торт дістаємо з духовки, даємо охолонути до кімнатної температури, не виймаючи з форми, і ставимо в холодильник на 5-6 годин (краще на ніч).
Перед подачею проводимо ножем по краю форми і, накривши тарілкою, перевертаємо торт. На дні форми може залишитися розчинена карамель, її можна підлити під торт.
Приємного апетиту!