Торт «Крем-карамель». Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Цікавий рецепт французького десерту – торта з вологою кексовой основою і ніжним кремом з карамеллю. Готую цей торт дуже часто, дуже вже він припав до смаку моїм рідним і друзям! Раджу і Вам приготувати, впевнена що сподобається!

Інгредієнти:


  • Цукор для карамелі
    5ст.ложок

  • Вода
    30мл

  • Крем-брюле:

  • Вершки 15%
    400мл

  • Цукор
    150гр

  • Яйця
    4шт

  • Ванільний цукор
    10гр

  • Яйце
    1шт

  • Цукор
    0.5 склянки

  • Молоко
    100мл

  • Олія рослинна
    100мл

  • Какао
    2ст.ложки

  • Розпушувач тіста
    1ч.ложка

  • Борошно
    1 склянка

  • Ванільний цукор
    10гр

  • Сіль
    щіпка

Приготування:


Крок 1
Для карамелі висипати 60г цукру в сковороду, додати воду і на невеликому вогні довести сироп до золотистого кольору і карамелізації. Карамель не заважати, а лише злегка трусити ємність. Готову карамель вилити в неразъемную форму для випічки Ф-21см і залишити остигати.
Торт «Крем-карамель»
Крок 2
Готуємо тісто: борошно змішати з ванільним цукром, какао і розпушувачем тіста.
Торт «Крем-карамель»
Крок 3
Яйце збиваємо з цукром ( 60г), поступово додаємо рослинне масло, продовжуючи збивати, і гаряче молоко. Потім поступово додаємо борошняну суміш, розмішуючи ложкою.
Торт «Крем-карамель»
Крок 4
Для крем-брюле змішуємо в одній ємності вершки, яйця, цукор ( 150г), ванільний цукор і збиваємо міксером на високій швидкості.
Торт «Крем-карамель»
Крок 5
У форму застиглої карамеллю вливаємо крем-брюле, потім тісто по центру форми. У процесі випікання тісто спливе і рівномірно розподілиться по формі.
Торт «Крем-карамель»
Крок 6
Ставимо форму на водяну баню форму більшого розміру, на 2/3 заповнену гарячою водою. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 1 годину.
Торт «Крем-карамель»
Крок 7
Готовий торт дістаємо з духовки, даємо охолонути до кімнатної температури, не виймаючи з форми, і ставимо в холодильник на 5-6 годин (краще на ніч).
Торт «Крем-карамель»
Крок 8
Перед подачею ставимо форму з тортом в гарячу воду на кілька хвилин, щоб й підтанула карамельь. Потім проводимо ножем по краю форми і, накривши тарілкою, перевертаємо торт. На дні форми може залишитися розчинена карамель, її можна підлити під торт.
Торт «Крем-карамель»
Готово!
Приємного апетиту!
Торт «Крем-карамель»

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок