Торт « Метелик».. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Поєднання щоколадного бісквіта на окропі, вершкового і ягідного суфле порадують Ваших гостей.

Інгредієнти:


  • Борошно
    2 склянки

  • Цукор
    2 склянки

  • Сода
    1.5 ч. ложки

  • Розпушувач
    1.5 ч. ложки

  • Какао
    6ст.ложок

  • Яйця
    2шт

  • Молоко
    1 склянка

  • Ванільний цукор
    10гр

  • Рослинна олія
    0.5 склянки

  • Кави експрессо ( у мене капучіно)
    1 склянка

  • Сіль
    щіпка

  • Персики
    400гр

  • Цукор
    4ст.ложки

  • Желатин
    15гр

  • Вершкове суфле:

  • Вершки 33%
    250гр

  • Йогурт
    350гр

  • Цукор
    2/3стакана

  • Желатин
    20гр

  • Крем шоколадний:

  • Крем «Шоколадний» Dr.Oetker
    1/2 пакетика

  • Молоко
    100гр

  • Цукор
    1ст.ложка

  • Масло вершкове
    50гр

  • Для прикраси:

  • Шоколад білий
    50гр

  • Печиво шоколадне ( для посипки)
    40гр

  • Збиті вершки

Приготування:


Крок 1
Змішати борошно, какао, соду, розпушувач, сіль і цукор, добре перемішати.
У великій мисці збити яйця, додати рослинне масло, перемішати.
Всипати у яєчну суміш частину борошна, перемішати. Потім додати частину молока і так далі чергувати добавки. Потім додати склянку гарячого еспресо ( або капучино), ванільний екстракт., перемішати.
Дно і боки форми застелити папером для випічки, вилити отриману суміш. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 30 хв ( до сухої палички ). Дати охолонути 10 хв, дістати з форми і дати бісквіту настоятися 12 годин.

Торт « Бабочка».
Крок 2
Персики очистити від шкірки і кісточок, подрібнити в пюре в блендері.
Торт « Бабочка».
Крок 3
В желатин додати трохи води, дати набрякнути, потім розпустити на водяній бані.
Персикове пюре збити з цукром, додати розпущений желатин і продовжити збивати до побіління маси.

Торт « Бабочка».
Крок 4
Вилити суфле в лоток і поставити в холодильник застигати.
Торт « Бабочка».
Крок 5
Підготувати другу порцію желатину ( див. вище). Вершки збити з йогуртом і цукром, додати розпущений желатин.Дно і боки рознімної форми застелити папером для випічки. Покласти бісквітний корж
Торт « Бабочка».
Крок 6
На корж вилити половину крему, викласти порізане кубиками персикове суфле,
Торт « Бабочка».
Крок 7
Залити другою половиною крему, накрити другим коржем. Поставити в холодильник для застигання.
Торт « Бабочка».
Крок 8
Підготувати шоколадний крем Dr.Oetker згідно інструкції: збити вміст пакетика з молоком, додавши цукор і масло.
Торт « Бабочка».
Крок 9
Змастити верх і боки торта кремом. ( можна замість шоколадного крему залити торт шоколадною помадкою).
Торт « Бабочка».
Крок 10
Для прикраси: розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані білий шоколад, викласти його в пластиковий пакетик, відрізати кінчик і видавити на пергамент метелика або інші прикраси на свій розсуд. Поставити в холодильник для охолодження.Боки торта посипати крихтою з шоколадного печива. Верх торта прикрасити збитими вершками.
Торт « Бабочка».
Готово!
Приємного апетиту!
Торт « Бабочка».

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок