засолене Сало в банку. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


М'яке ніжне сало з прослоечкой, та з чорним хлібцем... Обов'язкова заготівля на зиму.

Інгредієнти:


  • Свинина жирна (сало)
    600 - 700 г

  • Часник
    100 г

  • Сіль
    20 зубчиків

Приготування:


Крок 1
Це спосіб засолу сала без розсолу, сухий. Для нього нам знадобиться банку, розмір банки залежить від кількості сала (на 600г мені вистачило літрової). Сало залишається свіжим і смачним протягом довгого часу (а якщо банку закатати, то може взагалі зберігатися роками, але нам стільки не треба). Шматок свинини вибираємо товстенький, з м'ясними прошарками.
Сало засоленное в банке
Крок 2
Нарізаємо його на шматки шириною до 10 см (тобто такі, щоб проходили в горловину банки). Часник чистимо і зубчики крупно нарізаємо.
Сало засоленное в банке
Крок 3
На дно чистої і сухої банки насипаємо трохи солі і кладе 2-3 шматочки часнику, потім кладемо шматки сала в 1 шар і посипаємо їх сіллю і часником.
Сало засоленное в банке
Крок 4
Наповнюємо банку салом доверху, пересипаючи кожен шар грудинки сіллю і нарізаним часником. За бажанням можна також посипати чорним меленим перцем або червоним, для тих, хто любить погостріше. Незважаючи на достаток солі сало візьме на себе стільки, скільки потрібно, можна не боятися його пересолити.
Сало засоленное в банке
Крок 5
Зверху знову ж посипаємо сіллю і кладемо часник.
Сало засоленное в банке
Крок 6
Закриваємо банку з салом кришкою. Добре струшуємо банку, щоб сіль розподілилася шматками сала. Потім ставимо сало в далекий куточок полиці холодильника на тиждень (у дальній - щоб руки зайвий раз не тягнулися, ну а якщо поспішайте - то на 3 дні при кімнатній температурі, а за тим на ніч в холодильник).
Сало засоленное в банке
Готово!
За тиждень на дні банки утворюється рідина - її зливаємо. Дістаємо шматок сала, зчищають з нього надлишок солі (запах, коли відкриваєш банку, ну дуже апетитний) і нарізаємо сало тонший. Подаємо з чорним хлібом. І ситний перекус і закуска відмінна.
Сало засоленное в банке

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок