Джем лимонів Мейєра з шампанським. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


З джерел про лимоні написано,що це гібрид апельсина з лимоном. У ньому менше кислоти в м'якоті і більше цукру. Мені до смаку і по вигляду повністю нагадує лимон, лише скоринка відрізняється трохи смаком. Лимони Мейєра вважаються одними з кращих замінників справжніх.
Якщо у вас немає у продажу цього сорту, можна використовувати звичайні лимони.
У мене кількість зроблено з 4 лимонів. Кількість шампанського і цукру скорочувала відповідно.

Інгредієнти:


  • Невеликі лимони Мейєра, кірку бажано зішкребти
    8 шт.

  • Шампанське
    1 склянка

  • Сік лимонів Мейєра
    1/2 склянки

  • Приблизно цукор
    1 1/2 склянки

Приготування:


Крок 1
Тонко порізати пластинками лимони. Зняти всі кісточки, зрізати зайве.
Джем лимонов Мейера с шампанским
Крок 2
Викласти лимони в посуд, не реактивну (без вмісту міді та алюмінію). Не реактивна-це емаль,пластика,скло,глина і неіржавіюча сталь. Залити повністю водою і поставити на повільний вогонь на 10 хв. Злити воду і повторити знову.
Джем лимонов Мейера с шампанским
Крок 3
Дати трохи охолонути , викласти все в фудпроцессор з ножами і порубати в кілька пульсацій, але не в пюре. Потім викласти на ваги, перевірити вагу і знову повернути в каструлю, де вони варилися. Додати стільки ж цукру за вагою, я на 100 гр.додала більше, т. до корочку не соскребала у лимона.
Джем лимонов Мейера с шампанским
Крок 4
Додати до лимонам і цукру також лимон.сік. А потім шампанське, довести до кипіння.
Джем лимонов Мейера с шампанским
Крок 5
Тепер з високого і середнього вогню переводимо в положення повільного. За рецептом написано це займе 10-15 хв., але з урахуванням уварювання, якщо немає правильної консистенції. Я робила рівно годину. Помішувати обов'язково. Рідина повинна увариться набагато та лимон стати як би засахаренным, але не цукатом. Перевіряйте ложкою, якщо стікає вода без тяжкості, варимо далі.
Джем лимонов Мейера с шампанским
Крок 6
Для тих хто має градусник для цукерок домашніх перевіряємо тим-ру, повинна бути приблизно 220 гр
Джем лимонов Мейера с шампанским
Крок 7
Готовий джем розкладемо в баночки і можна тримати в холодильнику до 2х місяців. Насолоджуємося вранці на сніданок з булочкою або хлібом. Я люблю коктейльний житній хліб.
Джем лимонов Мейера с шампанским
Готово!
...
Джем лимонов Мейера с шампанским

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок