Ледачі голубці в духовці

Другі страви

Ледачі голубці в духовці
Капуста белокочанная300 гЛук ріпчастий80 г
Морква80 гМаслинове масло40 мол
Филе індички500 гРис Басмати150 г
Яйце куряче1 шт.Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смаковіВода350 мол
Томатна паста1 ст. л.Майонез1 ст. л.
Сухарі панірувальні6 ст. л.

Опис рецепта - Ледачі голубці в духовці:

Не секрет, що соковита й хрустка белокочанная капуста відмінно підходить для готування овочевих салатів, а справжній наваристий борщ без капусти взагалі не приготуєш. Другі блюда з белокочанной капусти не менш популярні- запіканки, рагу, котлети, голубці… Цей перелік можна продовжувати й продовжувати. Запечені в духовці ледачі голубці з индюшиного фаршу (підійде будь-який інший не жирний фарш), ароматного рису басмати й нашаткованої капусти виходять соковитими, ароматними, мають яскравий смак, та й виглядають досить апетитно Такі голубці не мають потреби в складному гарнірі- подавайте їх на обід як самостійне блюдо, а додатково можна запропонувати свіжі городин, зелень, зметаний або томатний соус за бажанням.


Крок 1:



Ледачі голубці в духовці - готування

Для готування ледачих голубців у духовці нам знадобляться наступні інгредієнти: белокочанная капуста, индюшиное філе, рис (я використовувала басмати), морква, ріпчастий лук, куряче яйце, панірувальні сухарі, майонез, томатна паста, вода, маслинове або соняшникове рафіноване масло, сіль, чорний мелений перець.


Крок 2:



Ледачі голубці в духовці - готування
Капуста белокочанная300 г

Тонко шаткуємо белокочанную капусту, потім шатківницю поперечно подрібнюємо. У нас вийде така капустяна "січка", тобто дрібно нарізана капуста. Пропускати через м'ясорубку або користуватися кухонним комбайном (або іншим измельчителем) не рекомендується, тому що капуста дасть багато соку, та й у самих голубцях нам потрібна не капустяна "каша", а саме капуста дрібними шматочками.
Отже, капуста підготовлена.


Крок 3:



Ледачі голубці в духовці - готування
Лук ріпчастий80 г
Морква80 г
Маслинове масло40 мол

Лук і морква очищаємо. Лук нарізаємо дрібними кубиками, а морква натираємо на дрібній тертці. Обсмажуємо лук і морква на маслиновому або соняшниковому рафінованому маслі до м'якості й легкого золотавого кольору.


Крок 4:



Ледачі голубці в духовці - готування
Филе індички500 г

Индюшиное філе нарізаємо невеликими шматочками й пропускаємо через м'ясорубку.


Крок 5:



Ледачі голубці в духовці - готування

Додаємо в индюшиный фарш здрібнену капусту.


Крок 6:



Ледачі голубці в духовці - готування
Рис Басмати150 г

Сюди ж закладаємо промитий до прозорої води сирий рис басмати.


Крок 7:



Ледачі голубці в духовці - готування

У миску з индюшиным фаршем, капустою й рисом перекладаємо обсмажені лук і морква разом з тим маслом, на якому городин обсмажувалися.


Крок 8:



Ледачі голубці в духовці - готування
Яйце куряче1 шт.
Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Убиваємо у фарш для ледачих голубців одне куряче яйце, всипаємо сіль і чорний мелений перець по смакові.


Крок 9:



Ледачі голубці в духовці - готування

Перемішуємо фарш і відставляємо його на час готування соусу убік.


Крок 10:



Ледачі голубці в духовці - готування
Вода350 мол
Томатна паста1 ст. л.
Майонез1 ст. л.
Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Для соусу, у якому будуть спікатися ледачі голубці, необхідно змішати гарячу кип'ячену воду, томатну пасту, майонез (або сметану), сіль і чорний мелений перець.


Крок 11:



Ледачі голубці в духовці - готування
Сухарі панірувальні6 ст. л.

З фаршу змоченими у воді руками формуємо овальні котлети, обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях і викладаємо в один шар у форму для запікання, залишаючи між заготовками (майбутніми ледачими голубцями) відстань.


Крок 12:



Ледачі голубці в духовці - готування

Заливаємо підготовлені ледачі голубці соусом, накриваємо форму фольгою й ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.


Крок 13:



Ледачі голубці в духовці - готування

Через 40 хвилин фольгу знімаємо, а голубці готовимо в духовці при тій же температурі ще 10 хвилин, до повного усмоктування соусу.
Ледачі голубці, приготовлені в духовці, готові


Крок 14:



Ледачі голубці в духовці - готування

Подавайте ледачі голубці до стола в гарячому виді в якості другого блюда зі свіжими овочами й різними соусами
Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок