Макарони запечені з печінкою. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Хочу вам запропонувати простий рецепт макаронів запечених з печінкою.

Інгредієнти:


  • Печінка куряча
    400 г

  • Макарони твердих сортів
    400 г

  • Цибуля ріпчаста
    2 шт

  • Яйце
    3 шт

  • Сметана
    5 ст. л

  • Оливкова олія
    3 ст. л

  • Сіль, перець, зелень
    за смаком

Приготування:


Крок 1
Приготуйте продукти.
Макароны запеченные с печенью
Крок 2
Макарони вибираємо будь-якої фірми, значення не має, так само як і їх форма. Відварюємо макарони. Для цього закладаємо макарони у киплячу воду, додаємо сіль за смаком, варимо не до повної готовності, так щоб макарони були злегка твердими, але не сирими. Відкидаємо на друшляк і за необхідності промиваємо під холодною проточною водою, якщо злиплися.
Макароны запеченные с печенью
Крок 3
Під час варіння макаронів, очищаємо цибулю, споліскують і ріжемо. Вид нарізки довільний. Ставимо на вогонь сковороду, розігріваємо, додаємо оливкову або соняшникову олію, обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку. Печінка моєму під проточною водою, прибираємо плівки і жилки. Нарізаємо невеликими шматочками, приблизно 2 х 2 див. Додаємо до цибулі і смажимо близько 7 хвилин. Солимо і перчимо за смаком.
Макароны запеченные с печенью
Крок 4
Моєму під проточною водою петрушку. Дрібно режим. Для страви я використовувала 7 гілочок і 3 залишила на прикрасу. Петрушку можна замінити на будь-яку зелень за бажанням, наприклад на зелений лук або кріп. У зручній ємності з допомогою віночка збиваємо яйця зі сметаною і петрушкою. Солимо і перчимо за смаком. Жирність сметани вибираємо на свій розсуд, але краще вибирати сметану більш рідкої консистенції.
Макароны запеченные с печенью
Крок 5
Готуємо форму для випікання змащуємо її оливковою або соняшниковою олією, щоб під час випікання макарони не прилипли до форми. Макарони ділимо на 2 рівні частини. Викладаємо у форму половину макаронів. Потім викладаємо печінку з цибулею і знову викладаємо залишилися макарони. Заливаємо все яєчною сумішшю, накриваємо кришкою і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Якщо ні кришки, то форму зверху можна накрити фольгою для випікання.
Макароны запеченные с печенью
Готово!
Готуємо близько 15-20 хвилин, час приготування залежить від того, наскільки були недоварені макарони. Так само буде дуже смачно, якщо зверху макаронів потерти будь-який твердий сир, за бажанням, але сир значно збільшує калорійність страви. При подачі макарони запечені з печінкою можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!
Макароны запеченные с печенью

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок