Тарт зі сметаною й фруктами

Випічка

Тарт зі сметаною й фруктами
Борошно пшеничне160 г Вершкове масло80 г
Цукор-Пісок4 ст. л.Сіль1 трісок
Розпушувач тіста1 трісокЯйце куряче2 шт.
Цукор ванільний10 гВода2 ст. л.
Сметана300 мол Цукор-Пісок70 г
Крохмаль картопляний1 ст. л.Ківі1 шт.
Персики1 шт.Малина50 г
Желе1 шт.

Опис рецепта - Тарт зі сметаною й фруктами:

Тарт - блюдо французької кухні і являє собою відкритий пиріг з піскового тіста. Печуть його у формах з рифленими краями у вигляді невисокого плоского коржа. Тарт може бути солодким, десертним або закусочним пирогом. Солодкий заливається будь-яким кремом, а зверху кладуть різні ягоди й фрукти. У закусочний тарт кладуть м'ясо, рибу, городин і заливають яйцями з молоком або вершками. Будь-який вид такого пирога має незаперечні якості: простотою готування, відмінним смаком і апетитним видом. Я приготувала десертний варіант зі зметаним заливанням, ківі, персиками й малиною.


Крок 1:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Для готування тарта зі сметаною й фруктами потрібно побрати такі продукти: масло вершкове, цукор, ванільний цукор, яйця, борошно, сметану, крохмаль, воду, сіль, розпушувач тіста, будь-які фрукти і ягоди, а також безбарвне желе для торта.


Крок 2:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Борошно пшеничне160 г

Готовимо основу пирога. Для цього просіваємо борошно для насичення її киснем і видалення непотрібних домішок. Насипаємо її в миску.


Крок 3:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Вершкове масло80 г

До борошна додаємо вершкове масло. Воно може бути твердим або м'яким. М'яке ви без проблем перемішаєте з борошном.


Крок 4:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Якщо масло вершкове тверде, поберіть ніж і порубаєте його або натріть масло на тертці. Змішуючи масло з борошном одержуємо крихту.


Крок 5:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Цукор-Пісок4 ст. л.
Сіль1 трісок
Розпушувач тіста1 трісок

Потім кладемо щіпку солі, щіпку розпушувача й цукор.


Крок 6:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Яйце куряче1 шт.
Цукор ванільний10 г
Вода2 ст. л.

До борошна, вершкового масла, цукру й солі кладемо яєчний жовток, ванільний цукор і наливаємо холодну воду.


Крок 7:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Замішуємо м'яке, еластичне тісто. Воно дуже зручно в роботі й до рук не липне. Якщо тісто все-таки вийшло, що липнуть до рук і дуже м'яким, покладете його в холод на 25-30 хвилин.


Крок 8:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Викладаємо тісто у форму, утворюючи бортики. У мене спеціальна форма, але можна побрати й звичайну рознімну. Діаметр моєї форми 22 сантиметра.


Крок 9:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Сметана300 мол
Цукор-Пісок70 г

Готовимо заливання для тарта. Для цього сметану з'єднуємо із цукром.


Крок 10:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Яйце куряче1 шт.

У сметану із цукром додаємо сире яйце й один яєчний білок. Перемішуємо. Можна збити віночком або блендером на невеликій швидкості.


Крок 11:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Крохмаль картопляний1 ст. л.

У суміш зі сметани, цукру і яєць додаємо крохмаль. Знадобиться одна столова ложка з гіркою.


Крок 12:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Перемішуємо сметану, цукор, крохмаль і яйця. Заливання для тарта готова.


Крок 13:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Виливаємо заливання на тісто у формі. Ставимо пиріг у духовку й випікаємо при температурі 175-180 градусів 35 хвилин.


Крок 14:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Готовий тарт дістаємо з духовки. Остуджуємо його.


Крок 15:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Ківі1 шт.
Персики1 шт.
Малина50 г

Ріжемо будь-які фрукти й викладаємо зверху на пиріг. У мене ківі, персики й малина.


Крок 16:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування
Желе1 шт.

Безбарвне желе для торта готовимо по інструкції на впакуванні й заливаємо тарт зверху. Даємо желе застигти. Знадобиться одне впакування.


Крок 17:



Тарт зі сметаною й фруктами - готування

Ошатний, яскравий, смачний тарт готовий. Нарізаємо його на порціонні шматочки й подаємо до чаю, кава, компоту, молоку. Приємного десерту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок