Маринована буряк. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Я дуже люблю маринований буряк. Іноді купую в магазині вже готову, але не завжди мене влаштовує якість маринаду, тому з деяких пір я готую маринований буряк сама.

Інгредієнти:


  • Буряк
    2 шт

  • Оцет винний
    2 ст. л

  • Перець духмяний
    5 гр

  • Лавровий лист
    2 шт

  • Сіль
    1 ч. л

  • Олія оливкова
    1 ч. л

  • Вода
    200 гр

Приготування:


Крок 1
Буряк бажано брати дрібну, вона набагато смачніша, в ній більше солодощі. Відварюємо буряк у воді до готовності. Зливаємо воду, даємо буряках охолонути. Очищаємо його від шкірки.
Маринованная свекла
Крок 2
Я для овочів використовую спеціальний ніж - овочерізку. Нарізаємо кружальцями буряк. Також приготуємо інші інгредієнти для маринаду.
Маринованная свекла
Крок 3
У каструлю викладаємо спеції: лавровий лист, сіль і запашні перець горошком, оцет, оливкова олія і заливаємо все водою. Даємо маринаду закипіти.
Маринованная свекла
Готово!
Готовим і трохи розсолом, маринадом заливаємо шматочки буряка і залишаємо маринуватися мінімум на 2 години, а краще на ніч. Таку буряк можна просто використовувати як гарнір до основного блюда, можна робити різні салати. Зберігати маринований буряк потрібно в закритій банці в холодильнику протягом 5-6 днів. Приємного апетиту!
Маринованная свекла

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок