Мойва маринована по-домашньому. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Часта гостя чоловічих компаній, неодмінний атрибут застіль на швидку руку, учасниця пікніків - маринована рибна дрібниця. Кілька, тюлька, салака, мойва, корюшка. Потрібно віддати належне нашим господиням у вмінні приготувати цей всіма улюблений і всім доступний домашній делікатес. Я теж вирішила не відставати в цьому питанні і замаринувала мойву.

Інгредієнти:


  • Мойва
    500 грам.

  • Сіль
    20 грам.

  • Перець духмяний
    5 грам.

  • Лавровий лист
    2 шт.

  • Оцет 9%
    10 мл.

  • Вода
    500 мл.

  • Цибуля ріпчаста
    1 шт.

  • Цукор
    20 грам.

Приготування:


Крок 1
У миску кладемо сіль, цукор, перець, лавровий лист.
Мойва маринованная по-домашнему
Крок 2
Заливаємо окропом, розмішуємо, додаємо оцет і залишаємо остигати.
Мойва маринованная по-домашнему
Крок 3
Мойву розморожуємо, миємо, відрізаємо голову і потрошимо.
Мойва маринованная по-домашнему
Крок 4
Цибулю нарізаємо кільцями.
Мойва маринованная по-домашнему
Крок 5
Потрошенную мойву укладаємо в миску і заливаємо розсолом, маринадом.
Мойва маринованная по-домашнему
Крок 6
Зверху викладаємо цибулю.
Мойва маринованная по-домашнему
Крок 7
Рибку необхідно накрити тарілкою, як гніту, щоб вона постійно була покрита розсолом. Ставимо в холодильник на добу.
Мойва маринованная по-домашнему
Готово!
Через добу виходить дуже ніжна, слабосолона домашня, маринована закуска. Мойву викласти в скляну баночку, залишивши трохи розсолу і зберігати закритою в холодильнику.
Мойва маринованная по-домашнему

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок