Грушеві панкейкі на кукурудзяній муці. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Панкейкі – один з найпопулярніших видів випічки американської кухні. Вони схожі на наші млинці та оладки, але випікаються з мінімальною кількістю масла, а значить, вони менш калорійні. Я пропоную вам приготувати грушеві панкейкі, для приготування яких використовується стиглий і ароматний плід груші. Якщо готувати панкейкі з додаванням кукурудзяного борошна, то випічка виходить ще ніжніше, ніж зазвичай. Кукуурузная борошно надає панкейкам і оладок розсипчастість, тісто стає чимось схожим на пісочне.

Інгредієнти:


  • Борошно пшенична
    0,5 ст.

  • Борошно кукурудзяне
    0,5 ст. л.

  • Ряжанка
    1 ст.

  • Яйце куряче
    1 шт.

  • Цукор
    1,5 ст. л.

  • Сода
    0,5 ч. л.

  • Сіль
    0,1 ч. л.

  • Груша
    1 шт.

  • Вершкове масло
    1 ст. л.

Приготування:


Крок 1
Беремо відповідну глибокий посуд і вбиваємо в неї одне куряче яйце.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 2
Додаємо до яйцю ряжанку. Замість ряжанки, до речі, можна використовувати і інші кисломолочні продукти – кефір, сніжок, ацидофілін. Будь-кисломолочний напій, який ви виберете, повинен бути кімнатної температури, тому за пару годин для початку готування вийміть його з холодильника. Це потрібно, щоб готові панкейкі були пишними і м'якими.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 3
Візьмемо грушу, зрізаємо з неї шкірку, видалити хвостик і серединку. Половину великої груші поріжемо на шматочки і кладемо в чашу блендера.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 4
Пюрируем грушу в блендері. Щоб плід швидше перетворився в однорідне пюре, додайте в чашу пару ложок ряжанки. Якщо у вас немає блендера, то грушу можна просто натерти на дрібній тертці.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 5
Викладаємо грушеве пюре в суміш яйця і ряжанки. Додаємо цукор.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 6
Все ретельно перемішуємо, бажано віночком.
Всипаємо два види борошна – кукурудзяну і пшеничну, перемішавши з харчовою содою і сіллю.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 7
Розмішуємо тісто і вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 8
Перемішуємо тісто ще раз. Тісто для випічки грушевих панкейків готово.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 9
Готувати панкейкі ми будемо на сухій сковороді. Сковорода повинна мати антипригарне покриття. Розігрів її, наливаємо в її центр трохи тіста. Об'єм тіста на один панкейк становить близько 2-х столових ложок. Смажимо панкейк 1-1,5 хвилини.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Крок 10
Потім акуратно за допомогою лопатки, перевертаємо панйкек на іншу сторону. Дожариваємо його ще близько 1 хвилини.
Грушевые панкейки на кукурузной муке
Готово!
Готові панкейкі складемо стопкою один на один.
Грушеві панкейкі на кукурудзяній муці – це прекрасний недільний сніданок для всієї родини!
Грушевые панкейки на кукурузной муке

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок