У листі винограду можна готувати долму не тільки з м'ясом. Тому підтвердження - дуже смачне блюдо - риба з моцарелою у виноградних листках. Таким блюдом ви обов'язково здивуйте своїх гостей - смачно, незвично і дуже ароматно!
Інгредієнти:
Філе будь-якої риби
300 г
Листя винограду (мариновані)
35-40 шт
Перець лимонний сіль
за смаком
Моцарелла
150 г
Часник
4 зуб.
Олія оливкова
5 ст. л.
Сік половини лимона
Мед
1 ч. л.
Вода
100 мл
Приготування:
Крок 1
Філе риби порізати невеликими шматочками, посипати лимонним перцем, трішки посолити. Часник пропустити через прес, додати до нього оливкову олію, трохи солі, сік лимона і мед, перемішати. Обмазати невеликою кількістю цієї суміші шматочки риби і залишити на 15 хвилин.
Крок 2
Виноградні листя віджати від маринаду, викласти в довжину 3-4 листочка. На перший, нижній листочок, помістити шматочок риби. На рибу - 2 невеликі кульки моцарелли (трохи притиснути).
Крок 3
Загорнути рибу в листя, як долму.
Крок 4
Невелику прямокутну форму для запікання застелити виноградним листям і викласти всю підготовлену рибку в листі. Зверху залити залишилася часниковою сумішшю і влити трохи води. Запікати чудову рибу в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин, після чого відразу ж подати до столу.
Готово!
Приємного апетиту!