Мед | 2 ст. л. | Соєвий соус | 3 ст. л. |
Кетчуп | 1 ст. л. | Часник | 3 зуб |
Печериці | 200 г | Соняшникове масло рафіноване | 20 мол |
Лук ріпчастий | 1 шт. | Рис | 120 г |
М'ясний бульйон | 1 ст. | Сіль і перець | по смакові |
Опис рецепта - Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами:
Ніжне й соковите куряче м'ясо, запечене в медово-соєвому соусі в комбінації з рисом і печерицями, просоченими м'ясним соком, не залишать вас байдужими. До того ж блюдо абсолютне дієтичне й корисне, адже воно спікається в духовці. Таку курку можна з успіхом подати гостям або просто одержати задоволення у вузькому сімейному колі під час обіду або вечері.
Крок 1:
Для готування такого блюда потрібно побрати: курку(на 6 порцій вагою близько 1 кг), соєвий соус, мед, кетчуп, часник, сіль, рис, печериці, рослинна олія, ріпчастий лук.
Крок 2:
Мед розтоплюємо. Це можна швидко зробити в мікрохвильовій печі.
Крок 3:
Додаємо соєвий соус.
Крок 4:
Потім кладемо кетчуп.
Крок 5:
Часник пропускаємо через прес або подрібнюємо будь-яким іншим способом. Солимо. Перемішуємо.
Крок 6:
Курку моєму, висушуємо паперовим рушником і ретельно натираємо отриманою сумішшю зовні й усередині. Ставимо маринуватися години на три. Можна на ніч.
Крок 7:
Поки курка маринується, готовимо фарш для начинки. Дрібно нарізаємо печериці.
Крок 8:
| Соняшникове масло рафіноване | 20 мол |
|
Кладемо гриби на сковороду, наливаємо соняшникове масло.
Крок 9:
Дрібно ріжемо ріпчастий лук.
Крок 10:
Лук додаємо до грибів і обсмажуємо.
Крок 11:
Промитий рис обсмажуємо 3-4 хвилини на сковороді.
Крок 12:
Потім заливаємо бульйоном або водою й готовимо рис на вогні до випарювання рідини.
Крок 13:
З'єднуємо рис із печерицями, солимо й перчимо по смакові. Перемішуємо. Фарш для начинки готовий.
Крок 14:
Курку фаршируємо рисом із грибами. Зв'язуємо ніжки ниткою для додання компактної форми.
Крок 15:
Потім ще раз поливаємо соусом і ставимо в духовку, розігріту до 185-190 градусів. Запікаємо до готовності. У процесі запікання періодично заглядаємо в духовку й поливаємо курку соком, що утворювався. Якщо вона почне сильно рум'янитися, прикрийте її фольгою. Час запікання залежить від вашої духовки, але звичайно цілком вистачає однієї години й двадцяти хвилин. Готову курочку проткніть ножем або дерев'яною паличкою. Якщо сік буде випливати світлий - значить вона готова.
Крок 16:
Курку дістаємо з духовки й викладаємо на блюдо. Подаємо з овочами. А якщо ще налити келих червоного сухого вина, те можна вважати, що ваш день удався. І приємного апетиту