Курка в медово-соєвому соусі

Другі страви, Страви з м'яса

Курка в медово-соєвому соусі
Мед2 ст. л.Соєвий соус3 ст. л.
Кетчуп1 ст. л.Часник3 зуб
Печериці200 гСоняшникове масло рафіноване20 мол
Лук ріпчастий1 шт.Рис120 г
М'ясний бульйон1 ст.Сіль і перець по смакові

Опис рецепта - Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами:

Ніжне й соковите куряче м'ясо, запечене в медово-соєвому соусі в комбінації з рисом і печерицями, просоченими м'ясним соком, не залишать вас байдужими. До того ж блюдо абсолютне дієтичне й корисне, адже воно спікається в духовці. Таку курку можна з успіхом подати гостям або просто одержати задоволення у вузькому сімейному колі під час обіду або вечері.


Крок 1:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування

Для готування такого блюда потрібно побрати: курку(на 6 порцій вагою близько 1 кг), соєвий соус, мед, кетчуп, часник, сіль, рис, печериці, рослинна олія, ріпчастий лук.


Крок 2:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Мед2 ст. л.

Мед розтоплюємо. Це можна швидко зробити в мікрохвильовій печі.


Крок 3:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Соєвий соус3 ст. л.

Додаємо соєвий соус.


Крок 4:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Кетчуп1 ст. л.

Потім кладемо кетчуп.


Крок 5:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Часник3 зуб

Часник пропускаємо через прес або подрібнюємо будь-яким іншим способом. Солимо. Перемішуємо.


Крок 6:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування

Курку моєму, висушуємо паперовим рушником і ретельно натираємо отриманою сумішшю зовні й усередині. Ставимо маринуватися години на три. Можна на ніч.


Крок 7:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Печериці200 г

Поки курка маринується, готовимо фарш для начинки. Дрібно нарізаємо печериці.


Крок 8:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Соняшникове масло рафіноване20 мол

Кладемо гриби на сковороду, наливаємо соняшникове масло.


Крок 9:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Лук ріпчастий1 шт.

Дрібно ріжемо ріпчастий лук.


Крок 10:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування

Лук додаємо до грибів і обсмажуємо.


Крок 11:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Рис120 г

Промитий рис обсмажуємо 3-4 хвилини на сковороді.


Крок 12:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
М'ясний бульйон1 ст.

Потім заливаємо бульйоном або водою й готовимо рис на вогні до випарювання рідини.


Крок 13:



Курка в медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування
Сіль і перець по смакові

З'єднуємо рис із печерицями, солимо й перчимо по смакові. Перемішуємо. Фарш для начинки готовий.


Крок 14:



Курка в соєвий^-соєвім-медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування

Курку фаршируємо рисом із грибами. Зв'язуємо ніжки ниткою для додання компактної форми.


Крок 15:



Курка в соєвий^-соєвім-медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування

Потім ще раз поливаємо соусом і ставимо в духовку, розігріту до 185-190 градусів. Запікаємо до готовності. У процесі запікання періодично заглядаємо в духовку й поливаємо курку соком, що утворювався. Якщо вона почне сильно рум'янитися, прикрийте її фольгою. Час запікання залежить від вашої духовки, але звичайно цілком вистачає однієї години й двадцяти хвилин. Готову курочку проткніть ножем або дерев'яною паличкою. Якщо сік буде випливати світлий - значить вона готова.


Крок 16:



Курка в соєвий^-соєвім-медово-соєвому соусі, фарширована рисом і грибами - готування

Курку дістаємо з духовки й викладаємо на блюдо. Подаємо з овочами. А якщо ще налити келих червоного сухого вина, те можна вважати, що ваш день удався. І приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок