Варення з цитрусів з кардамоном. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Дуже смачне варення з лайма і лимона з додаванням кардамону.

Інгредієнти:


  • Лайм
    300 г

  • Лимон
    600 г

  • Кардамон
    20 г

  • Цукор
    1 кг

  • Сіль
    1 ч. л.

  • Вода
    4,5 л

Приготування:


Крок 1
Для початку лимони і лайм очистіть від плям, цвілі, гнилизни та інших дефектів. Після цього вимийте і наріжте часточками. При цьому не знімайте з них цедру! Покладіть цитрусові в глибоку миску і залийте холодною водою. Додайте у воду столову ложку дрібної солі і перемішайте. Залиште на 5-7 годин. Завдяки такому замочуванню гіркоту, яка з'явиться у варення з цедри, піде.
Варенье из цитрусов с кардамоном
Крок 2
Далі вимочені лайм з лимоном не промиваючи наріжте тоненькими кружечками (чим тонше - тим краще!).
Варенье из цитрусов с кардамоном
Крок 3
Складіть нарізані цитрусові в невеликий казанок і залете водою так, щоб вона їх покрила повністю. Вода повинна підніматися над цитрусами або одягають на 5 см. Це приблизно 3-4 літри води.
Варенье из цитрусов с кардамоном
Крок 4
Кардамон. Для варення вам знадобляться тільки насіння. 20 г для мене цілком достатньо. Це кількість кардамону дає відчутний відтінок. За бажанням можна покласти більше. Кардамон кладіть відразу до цитрусам.
Варенье из цитрусов с кардамоном
Крок 5
Закип'ятіть ваші помаранчі та після закипання всипте половину порції цукру. Вогонь поставте на мінімум, щоб варення не кипіло. Варіть 5-7 хвилин до повного розчинення цукру після чого всипте ще частина. Повторюйте процедуру, поки весь цукор не буде використаний. Коли остання порція цукор розчиниться закип'ятіть варення і варіть 10 хвилин, постійно знімаючи з нього піну. Вогонь при цьому повинен бути середній (достатній для безперервного кипіння).
Варенье из цитрусов с кардамоном
Крок 6
Поки варення вариться стерилізуйте банки. У гарячі банки влийте гаряче варення. Кришки злегка прикрутіть, але не повністю. У широкій каструлі закип'ятіть воду і покладіть на її дно рушником. Коли вода закипить, покласти в каструлю банки з варенням. Вода при кипінні не повинна потрапляти на кришки банок. Кип'ятіть варення 10-15 хвилин, після чого вийміть і щільно закрутіть (або загорніть).
Варенье из цитрусов с кардамоном
Готово!
Готове варення поставте кришками вниз, щоб перевірити щільно ви його закрутили. Залиште на добу. Якщо до ранку банки не протекли то все в порядку і варення можна ховати.
Варенье из цитрусов с кардамоном

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок