Риба запечена в листі часнику. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Рецепт цей дуже простий, а рибка виходить дуже незвичайна і смачна..

Інгредієнти:


  • Філе пангасіуса або іншої риби
    400 г

  • Молодий часник
    1 пучок

  • Рис
    200 г

  • Буряк
    2 шт

  • Спеції
    за смаком

Приготування:


Крок 1
Підготуйте молодий часник. Для цього в широкій але не глибокій каструлі закип'ятіть воду і на півтори хвилини опустіть туди листя часнику. У даний момент потрібні тільки вони, а ось ніжку відкладіть поки в сторону. На дотик листя повинні стати м'якими, але в теж час залишатися щільними і не розповзатися.
Рыба запеченная в листьях чеснока
Крок 2
Рибне філе помийте і гарненько обсушіть рушником або серветкою. розріжте рибу на квадратики розміром приблизно п'ять на п'ять. Змішайте сіль з перцем чорним і червоним, натріть сумішшю спецій рибу.
Рыба запеченная в листьях чеснока
Крок 3
Далі починаючи з одного кінця і рухаючись до іншого акуратно загорнути рибу в листя часнику. При цьому він повинен покривати рибу суцільним шаром зверху і знизу. Сковорідку, в якій буде готуватися риба змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть рибу в один шар. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте рибу близько 30 хвилин.
Рыба запеченная в листьях чеснока
Крок 4
Тим часом відваріть рис та порубавши стебло часнику дрібно, додайте його в рис. Заправте рис оливковою малому і накрийте кришкою щоб не остигав.
Рыба запеченная в листьях чеснока
Крок 5
Буряк наріжте кубиками і викладіть в казанок. Додайте щіпку солі і дві столові ложки цукру. На сковорідці обсмажте цибулю і висипте його до буряка. Вливши трохи води тушкуйте суміш до повної м'якості. За допомогою блендера перетворити суміш в пюре і розвівши водою до бажаної консистенції ще раз закип'ятіть. При цьому постійно соус помішуйте, оскільки пюрированные овочі мають здатність швидко пригорати.
Рыба запеченная в листьях чеснока
Готово!
Коли риба буде готова починайте оформляти порційні страви. Спочатку з рису сформуйте квадратну подушку, на яку викладіть рибу. Зверху викладіть шматочок запеченої буряка або соус. Прикрасьте верх страви кружечками часнику, а по краях - соусом. Подавайте блюдо теплим, разом з теплим соусом. Їжте на здоров'я! =)
Рыба запеченная в листьях чеснока

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок