Желе на топленому молоці. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Шарувате желе освіжить і порадує смаком.

Інгредієнти:


  • Желатин
    2 ст. ложки

  • Молоко топлене
    500 мл

  • Какао
    2 ст. ложки

  • Цукор
    3-4 ст. ложки або по смаку

  • Банани
    1 шт

  • Лимонний сік
    1 ст. ложка

Приготування:


Крок 1
Відокремте 200-250 мл молока. Додайте в нього 1-2 ст. ложки цукру і 1 ст. ложку желатину. Дайте желатину набрякнути близько 15-20 хвилин. Розмішайте. Влийте в окрему маленьку каструльку і поставте на вогонь. Помішуючи довести до кипіння. Не кип'ятити. Відставити.
Желе на топленом молоке
Крок 2
200-250 мл молока з'єднайте з 1-2 ст. ложками цукрового піску і 1 ст. ложкою желатину. Дайте знову набрякнути. Перемішайте. Додайте какао. Знову перемішайте. Цю масу нагріти на вогні в невеликій каструльці до кипіння. Не кип'ятити і вимкнути.Попереджаю - закипілий желатин втрачає свої властивості. Желе не застигне.
Желе на топленом молоке
Крок 3
Вимкніть обидві маси. Злегка остудіть. Я формую желе в невеликих формочках. У кожну вливаю по 3-4 ст. ложки шоколадної желейної маси. Ставлю в холодильник і даю застигнути. Якщо ваша формочка (моя 9 див.) ширше, кладіть більше маси.
Отже, формочки залили на 1/3 шоколадною масою. Даємо застигнути.
Желе на топленом молоке
Готово!
Поверх, повністю схопився шоколадного желе, вливаємо білу масу і знову даємо застигнути. Потім знову шоколадну. Даємо застигнути.
Прикрашаємо желе бананами, попередньо поливши їх лимонним соком, щоб банани не потемніли. Подаємо до столу.
На фото як змогла - показала шари.
Желе на топленом молоке

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок