Котлети з баранини й картопляного пюре

Страви з м'яса

Котлети з баранини й картопляного пюре
Картопля400 гМолоко коров'яче160 мол
Баранячий фарш400 гХліб пшеничний80 г
Лук ріпчастий100 гЧасник2зуб.
Яйце куряче1 шт.Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смаковіСухарі панірувальні6 ст. л.
Соняшникове масло рафіноване100 мол

Опис рецепта - Котлети з баранини й картопляного пюре:

Аматорам блюд з баранини пропоную спробувати ці незвичайні котлети Це надає готовим котлетам своєрідну ізюминку й небагато розбавляє насичений і характерний смак баранини. Із запропонованого в рецепті кількості інгредієнтів виходить досить багато котлет, штук 16-17, тому цей рецепт можна віднести не тільки до оригінальних, але й до ощадливих. Такі котлети з баранячого фаршу з картопляним пюре потрібно подавати до стола тільки в гарячому виді, а тому що частина картопляного пюре значна, то гарнір слід підбирати легкий, приміром, це може бути салат зі свіжих овочів або овочеве соте.


Крок 1:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування

Для готування незвичайних і смачних котлет нам знадобиться баранячий фарш, картопля, ріпчастий лук, часник, куряче яйце, панірувальні сухарі, хліб пшеничний, молоко, соняшникове рафіноване масло, сіль, чорний мелений перець.


Крок 2:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування
Картопля400 г

Насамперед відварюємо в підсоленій воді картопля "у мундирах". Готова картопля очищаємо від шкірки й розріжемо на шматки.


Крок 3:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування
Молоко коров'яче60 мол

Розминаємо картопля з гарячим молоком картоплем'ялкою так, начебто ми готовимо звичайне картопляне пюре, з тим відмінністю, що зараз пюре може містити шматочки картоплі, воно не повинне бути гладким і ідеально однорідним


Крок 4:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування
Баранячий фарш400 г

Баранячий фарш перекладаємо в глибоку миску.


Крок 5:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування
Хліб пшеничний80 г
Молоко коров'яче100 мол
Лук ріпчастий100 г
Часник2 зуб

Шматочки замоченого в молоці пшеничного хліба, очищений ріпчастий лук і часник пропускаємо через м'ясорубку й додаємо до баранячого фаршу.


Крок 6:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування

Також додаємо до фаршу підготовлене раніше й остигле до теплого стану картопляне пюре.


Крок 7:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування
Яйце куряче1 шт.
Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Убиваємо у фарш для незвичайних котлет куряче яйце, всипаємо сіль і чорний мелений перець.


Крок 8:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування

Ретельно вимішуємо котлетний фарш до однорідного стану й даємо йому постояти 5-7 хвилин.


Крок 9:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування
Сухарі панірувальні6 ст. л.

Після формуємо з фаршу довгасті котлети-ковбаски й обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях.


Крок 10:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування
Соняшникове масло рафіноване100 мол

Обсмажуємо котлети з баранини й картопляного пюре невеликими партіями на сковороді в добре розігрітому соняшниковому рафінованому маслі з усіх боків до рум'яної скоринки. Обсмажені котлети викладаємо в один шар у форму для запікання й доводимо до повної готовності в духовці при 200 градусах приблизно 15 хвилин.


Крок 11:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування

Котлети з баранини й картопляного пюре готові Із запропонованого в рецепті кількості інгредієнтів виходить 16-17 котлет.


Крок 12:



Котлети з баранини й картопляного пюре - готування

Подавайте смачні котлети з баранини, приготовлені по цьому рецепту, винятково в гарячому виді в якості другого блюда на обід зі свіжими або консервованими овочами, гострим томатним соусом або по своєму смакові.
Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок