Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем

Перші страви, Супи

Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем
Вода2 лСвинина400 г
Лук ріпчастий80 гМорква80 г
Соняшникове масло рафіноване40 молЩавель1 пуч.
Кропива1 пуч.Картопля400 г
Сільпо смакуПетрушка0,3 пуч.
Лавровий лист1 шт.Перець чорний мелений по смакові

Опис рецепта - Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем:

Кропива гарна й у перших, і в других блюдах він насичує блюдо вітамінами групи В и ДО, щавлевої й аскорбінової кислотами, калієм, залізом, магнієм і кальцієм. Суп, приготовлений по цьому рецепту, виходить дуже смачним- справжнє весняне блюдо Додатково до супу можна запропонувати сметану й варені вкрутую курячі яйця як доповнення. Готовте, пробуйте, насолоджуйтеся


Крок 1:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування

Для готування супу із кропивою й щавлем нам знадобляться наступні інгредієнти: свинина (м'якоть), свіжа кропива, щавель і петрушка, картопля, ріпчастий лук, морква, вода, масло соняшникове рафіноване, лавровий лист, сіль, чорний мелений перець.


Крок 2:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Вода2 л
Свинина400 г

Свинину (не пісну м'якоть) нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо, викладаємо в каструлю й заливаємо холодною питною водою. Ставимо каструлю на плиту, на сильний вогонь, а після закипання вогонь зменшуємо до мінімального й варимо свинину приблизно 20 хвилин (час буде залежати від величини шматочків м'яса і його якості).


Крок 3:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Лук ріпчастий80 г
Морква80 г

Поки бульйон вариться, підготуємо інші інгредієнти.
Лук і морква очищаємо. Лук нарізаємо кубиками, а морква соломкою.


Крок 4:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Соняшникове масло рафіноване40 мол

На соняшниковому рафінованому маслі обсмажуємо лук і морква до м'якості овочів. Знімаємо сковороду із плити.


Крок 5:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Щавель1 пуч.

Щавель ретельно промиваємо, просушуємо, обрізаємо стебла, а самі листи нарізаємо поперек полосочками.


Крок 6:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Кропива1 пуч.

Кропиву промиваємо під струменем гарячої води. При цьому пучок кропиви слід тримати або через пакет, або одягти рукавички. Просушуємо кропиву, обрізаємо стебла. Нарізаємо кропиву також, як і щавель.


Крок 7:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування

Для зручності з'єднуємо нарізану зелень- кропиву й щавель.


Крок 8:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Картопля400 г

Коли свинина буде готова наполовину, додаємо в каструлю очищений і нарізаний брусочкам картопля. Доводимо бульйон до кипіння, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити до м'якості картоплі.


Крок 9:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Сіль по смакові

Після бульйон солимо, перекладаємо в каструлю зажарку й варимо до повної готовності м'яса й картоплі.


Крок 10:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування

Далі закладаємо в каструлю нарізані кропиву й щавель.


Крок 11:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування

Перемішуємо й варимо близько трьох хвилин.


Крок 12:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування
Петрушка0,3 пуч.
Лавровий лист1 шт.
Перець чорний мелений по смакові

Наприкінці додаємо в суп здрібнену петрушку, лавровий лист і чорний мелений перець.
Суп перемішуємо, знімаємо каструлю із плити.


Крок 13:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування

Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем готовий


Крок 14:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування

Подавайте зелений суп до стола в гарячому виді в якості першої страви.


Крок 15:



Зелений суп зі свининою, кропивою й щавлем - готування

Додатково до супу із кропивою й щавлем можна запропонувати сметану, варені яйця.
Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок