Вершкове масло | 100 г | Цукор-Пісок | 150 г |
Яйце куряче | 4 шт. | Борошно пшеничне | 1,5 ст. |
Розпушувач тіста | 1,5 ч. л. | Ванілін | 1 ч. л. |
Харчовий барвник | 1 г |
От такий чудовий і гарний кекс можна приготувати без особливих зусиль і витрат. Усі інгредієнти доступні, а головне є на кожній кухні. Але, споконвічно цей кекс передбачався бути чорно-білим, з додаванням какао. Але тому що я розв'язала обійтися без какао, то я додала у випічку харчовий рожевий барвник. Але ви можете змело додавати в тісто какао, його буде потрібно 2 столові ложки. Пробуйте й експериментуйте
Для готування кексу поберіть борошно, яйця, вершкове масло, ванілін, розпушувач, цукор і барвник або замість нього какао.
|
У глибокій мисці змішайте цукор з вершковим маслом.
Збийте міксером.
|
По одному вбивайте яйця.
Збийте все.
|
Тепер уведіть просіяне борошно з розпушувачем.
|
Додайте ванілін.
усе перемішайте лопаткою, щоб не було грудочок.
|
Поділите тісто на дві рівні частини. В одну з них додайте 2 ст.л. какао, або барвник. Перемішайте все.
Форму для випічки простеліть пекарським папером, по черзі викладайте порції тіста.
Випечіть кекс у заздалегідь розігрітій до 180С духовці, протягом 25-30 хвилин.
Приємного апетиту