Смажені білі гриби

Другі страви

Смажені білі гриби
Білий гриб600 гБілий лук130 г
Соняшникове масло рафіноване80 молСемена гірчиці3 трісок
Сіль по смаковіПерець чорний мелений по смакові

Опис рецепта - Смажені білі гриби:

Білі гриби ставляться до грибів першої категорії. Вони містять багато корисних речовин, зокрема білі гриби багаті рибофлавіном, який нормалізує функцію щитовидної залози й відповідає за здоров'я всього організму, а також білі гриби відмінно стимулюють травлення. Білі гриби використовують для готування перших і других блюд, соусів і закусок. Найпростіший спосіб приготувати білі гриби- обсмажити їх на сковороді з луком. Приготовлені в такий спосіб дарунки лісу- відмінний гарнір Також смажені білі гриби подають із кашами (дуже смачно із гречаною кашею), картопляним пюре. Нарізайте гриби для обсмажування великими скибочками, і при їхній підготовці до готування не мийте, а очистите за допомогою змоченої у воді губки.


Крок 1:



Смажені білі гриби - готування

Для готування цього блюда нам знадобляться свіжі білі гриби, білий або ріпчастий лук, зерна гірчиці, сіль, чорний мелений перець, соняшникове рафіноване масло.


Крок 2:



Смажені білі гриби - готування
Білий гриб600 г

Білі гриби підготовляємо до термічної обробки. За допомогою чистої кухонної губки, змоченої в холодній воді, очищаємо гриби від забруднень, протираючи й ніжки, і капелюшка. Мити гриби не варто. Для жаркі вибирайте міцні свіжі не червиві гриби, без ознак псування.


Крок 3:



Смажені білі гриби - готування

Нарізаємо гриби досить великими шматочками.


Крок 4:



Смажені білі гриби - готування
Білий лук130 г

Лук чистимо й нарізаємо чвертями-кільцями.


Крок 5:



Смажені білі гриби - готування
Соняшникове масло рафіноване80 мол
Семена гірчиці3 трісок

У сковороді прожарюємо соняшникове рафіноване масло, всипаємо зерна гірчиці й близько 20 секунд їх прогріваємо на повільному вогні. Тому що зерна гірчиці підсилює грибний смак, те цей хід зробить смажені гриби більш ароматним блюдом.


Крок 6:



Смажені білі гриби - готування

Викладаємо в сковороду нарізані білі гриби.


Крок 7:



Смажені білі гриби - готування

Обсмажуємо їх, періодично помішуючи, спочатку на сильному, а після на середньому вогні до золотавого кольору.


Крок 8:



Смажені білі гриби - готування

Додаємо до грибів лук.


Крок 9:



Смажені білі гриби - готування
Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Відразу ж всипаємо сіль і чорний мелений перець по смакові.


Крок 10:



Смажені білі гриби - готування

Обсмажуємо гриби з луком на середньому вогні до повної готовності блюда.


Крок 11:



Смажені білі гриби - готування

Подаємо смажені білі гриби в гарячому виді з будь-яким гарніром по вашому смакові. Це може бути гречана каша, макарони, картопляне пюре.


Крок 12:



Смажені білі гриби - готування

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок