Котлети рубані з форелі

Другі страви, Страви з риби

Котлети рубані з форелі
Форель500 гЯйце куряче1 шт.
Сметана2 ст. л.Зелень10 г
Борошно пшеничне2 ст. л.Крохмаль2 ст. л.
Сіль морська по смаковіПерець чорний мелений по смакові
Соняшникове масло рафіноване50 мол

Опис рецепта - Котлети рубані з форелі:

Котлети з форелі, як більшість рибних блюд, полезны, смачні, живильні й легкі для організму. Рубані вони тому, що рибне філе не перемелюється в м'ясорубці, а нарезается(рубається) ножем невеликими шматочками. До нарізаного філе форелі додаються яйця, сметана, зелень, борошно й крохмаль. Усі інгредієнти заправляються сіллю й спеціями( за бажанням), перемішуються. Отриманий фарш порціями обсмажується по обидва боки на рослинній олії. Є такі котлети можна на сніданок, обід і вечеря з гарніром або без нього. Смачно, поживно, корисно. Жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, які в избытки містить форель, благотворно впливають на роботу серця й захищають посудини, запобігаючи утвір холестеринових відкладань на їхніх стінках.


Крок 1:



Котлети рубані з форелі - готування

Для готування рубаних котлет з форелі нам знадобляться наступні продукти: філе форелі, яйце, сметана, борошно, крохмаль, сіль, перець чорний мелений, соняшникове масло.


Крок 2:



Котлети рубані з форелі - готування
Форель500 г

Филе форелі добре миємо холодною водою й нарізаємо невеликими шматочками, приблизно 1,5Х1,5 сантиметра.


Крок 3:



Котлети рубані з форелі - готування
Яйце куряче1 шт.

У миску кладемо нарізані шматочки форелі й додаємо сире куряче яйце.


Крок 4:



Котлети рубані з форелі - готування
Сметана2 ст. л.

До нарізаного філе і яйцю кладемо сметану, яку можна замінити майонезом. Тоді блюдо стане небагато масніше. Але ця справа смаку.


Крок 5:



Котлети рубані з форелі - готування

Перемішуємо нарізану форель, яйце й сметану.


Крок 6:



Котлети рубані з форелі - готування
Зелень10 г

Будь-яку зелень по смакові(петрушка, кріп), що подрібнюється й додаємо до форелі з яйцем і сметаною.


Крок 7:



Котлети рубані з форелі - готування
Борошно пшеничне2 ст. л.

У наступному кроці кладемо у фарш борошно. Досить двох їдалень ложок без гірки.


Крок 8:



Котлети рубані з форелі - готування
Крохмаль2 ст. л.

Додаємо в рибний фарш дві їдальні ложки крохмалю без гірки.


Крок 9:



Котлети рубані з форелі - готування
Сіль морська по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Рибний фарш солимо й перчимо по смакові й добре перемішуємо.


Крок 10:



Котлети рубані з форелі - готування
Соняшникове масло рафіноване50 мол

Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо соняшникове(маслинове)масло. Столовою ложкою набираємо фарш із форелі й викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо котлети з однієї сторони.


Крок 11:



Котлети рубані з форелі - готування

Потім з іншої сторони.


Крок 12:



Котлети рубані з форелі - готування

Рубані котлети з форелі готові. Дуже просте в готуванні блюдо, але дуже смачне. Такі котлети можна приготувати з будь-якого рибного філе.


Крок 13:



Котлети рубані з форелі - готування

Подаємо рубані котлети з форелі з овочами, отварным рисом або картоплею. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок