Шоколадний чізкейк

Випічка

Шоколадний чізкейк

Чизкейки бувають різні і їх безліч. Торт чізкейк (cheesecake) належить європейської та американської кухні. Він являє собою сиросодержащій десерт від сирної запіканки до тістечка суфле. Так що, цей десерт не лише смачний, а й корисний.


Я дуже люблю чізкейк і для мене здавалося, що готувати його неправдоподібно важко. Але тут недавно навчилася готувати сама, як то кажуть: «очі бояться, а руки роблять», зважилася. І, виявляється, готувати чізкейк в домашніх умовах ну зовсім не важко. Сьогодні зроблю шоколадний чізкейк з сиром маскарпоне, дуже повітряний і ніжний Готуватися цей чізкейк без випічки, так що ви легко його можете приготувати на дачі, де немає духовки або, взагалі, світла. Рецепт чізкейк з маскарпоне наведено нижче.


Інгредієнти



    Інгредіенти

    Для основи чизкейка:


  • Печиво - 200 г

  • Масло вершкове (розтоплене) - 50 г (приблизно)

  • Для шоколадної начинки:


  • Сир маскарпоне - 250 г

  • Сливки 35% - 150 г

  • Цукрова пудра - 2-3 столові ложки

  • Коньяк (лікер) - 2 столові ложки

  • Шоколад - 100 г

  • Какао - 2 столові ложки




Рецепт приготування шоколадного чизкейка


Шоколадний чізкейк-крок 1

Печиво перемолоти в блендері (можна розтовкти ступкою або в комбайні).



Шоколадний чізкейк-крок 2

Пересипати крихту з печива в глибоку чашу, додати розтоплене вершкове масло (можна розтопити на газу або в мікрохвильовій печі, але щоб воно не кипіло). Пісочна суміш повинна увлажниться. Якщо крихти злипаються в грудочку, вершкового масла достатньо.



Шоколадний чізкейк-крок 3

Перекласти суміш у вогнетривке блюдо (роз'ємну форму для випічки). Для подальшого легкого вилучення чизкейка краще вирізати з пергаментного паперу коло розміру днища форми і постелити його під «тісто», а потім висипати суміш з печива. Злегка вдавлюючи печиво з крихти, розподілити крихти за формою (приминати суміш зручніше склянкою з широким дном).



Шоколадний чізкейк-крок 4

Приготувати шоколадну начинку для чизкейка.

Розтопити на водяній бані 100 г шоколаду, додати трохи вершків (2-3 столові ложки достатньо).




Шоколадний чізкейк-крок 5

В окремому посуді збити міксером 250 г сиру маскарпоне, 150 мл 35% вершків і 2-3 столові ложки цукрової пудри (солодкість за смаком).



Шоколадний чізкейк-крок 6

Додати 100 г розтопленого шоколаду і 2 столові ложки коньяку. Усе гарненько перемішати. Повинна вийти повітряна шоколадна начинка.



Шоколадний чізкейк-крок 7

Викласти начинку на основу пирога, розрівняти поверхню ножем або спеціальною кондитерської лопаткою.



Шоколадний чізкейк-крок 8

Поставити чізкейк з маскарпоне в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч. Зверху посипати какао. Виходить дуже ніжний, шоколадний домашній чізкейк. Рекомендую приготувати шоколадний чізкейк на торжество або дитяче свято Зберігати пиріг в холодильнику.



Шоколадний чізкейк-фінал

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок