
Не дивлячись на те, що рецепт відносно простий і неабиякий, все таки гасіння грибів в сметані кардинально змінює смак страви.
Інгредієнти:
Картопля
5 шт
Цибуля ріпчаста
3 шт
Печериці
400 г
Сало свинне
за смаком
Чебрець
1 ст. л.
Сир
100 г
Сметана
1 ст. л.
Приготування:
Крок 1
Для запікання знадобляться або білі гриби або печериці. Гриби потрібно чистити від шкірки і вийняти пластинки (у печериць) зсередини.

Крок 2
Нарізати гриби потрібно шматочками довільного розміру, але не менше одного сантиметра, тому що смаженні вони значно зменшуються в розмірах. Цибулю наріжте великими кільцями і розділіть на дві рівні частини. Одну половину обсмажте на розігрітій сковорідці на невеликій кількості рослинного масла.

Крок 3
Коли цибуля стане м'яким, викладіть до нього гриби і перемішуючи обсмажте близько чотирьох хвилин. Після цього влийте одну склянку теплої кип'яченої води. Посоліть, додайте перець і тушкуйте гриби під кришкою близько десяти хвилин.

Крок 4
Через десять хвилин покладіть столову ложку сметани або навіть дві. Все добре перемішайте і тушкуйте до готовності, періодично підливаючи потроху воду, щоб гриби тушкувалися але так, щоб вода їх не покривала!

Крок 5
Картопля очистіть і наріжте картоплю кружечками завтовшки не менше пів сантиметра і не більше 1 див. Лист рясно змастіть рослинною олією, злегка посипте сіллю і викладіть картоплю одним шаром (!). Зверху картоплю посоліть, посипте чебрецем.

Крок 6
Зверху покладіть по шматочку сала на кожну картоплину. Я поклала і інше. Далі викладіть тушковані гриби. Останнім шаром поверху викладайте другу половину цибулі (сиру). Духовку розігрійте до 18 градусів і відправте туди картоплю приблизно на 25 хвилин.

Крок 7
Коли картопля стане м'яким (при проколюванні ножем) його потрібно дістати і натерти зверху сир. Сир краще використовувати твердих сортів. Далі відправте його в духовку ще хвилин на п'ять і можна подавати. Дуже важливо, щоб при подачі картопля був гарячим, особливо якщо в нього клали сало, а не майонез.

Готово!
Подавайте такий картопля як центральне і основне блюдо. Його можна приготувати навіть до святкового столу. Приємного вам апетиту! =)
