Картопля запечена з грибами. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Не дивлячись на те, що рецепт відносно простий і неабиякий, все таки гасіння грибів в сметані кардинально змінює смак страви.

Інгредієнти:


  • Картопля
    5 шт

  • Цибуля ріпчаста
    3 шт

  • Печериці
    400 г

  • Сало свинне
    за смаком

  • Чебрець
    1 ст. л.

  • Сир
    100 г

  • Сметана
    1 ст. л.

Приготування:


Крок 1
Для запікання знадобляться або білі гриби або печериці. Гриби потрібно чистити від шкірки і вийняти пластинки (у печериць) зсередини.
Картофель запеченный с грибами
Крок 2
Нарізати гриби потрібно шматочками довільного розміру, але не менше одного сантиметра, тому що смаженні вони значно зменшуються в розмірах. Цибулю наріжте великими кільцями і розділіть на дві рівні частини. Одну половину обсмажте на розігрітій сковорідці на невеликій кількості рослинного масла.
Картофель запеченный с грибами
Крок 3
Коли цибуля стане м'яким, викладіть до нього гриби і перемішуючи обсмажте близько чотирьох хвилин. Після цього влийте одну склянку теплої кип'яченої води. Посоліть, додайте перець і тушкуйте гриби під кришкою близько десяти хвилин.
Картофель запеченный с грибами
Крок 4
Через десять хвилин покладіть столову ложку сметани або навіть дві. Все добре перемішайте і тушкуйте до готовності, періодично підливаючи потроху воду, щоб гриби тушкувалися але так, щоб вода їх не покривала!
Картофель запеченный с грибами
Крок 5
Картопля очистіть і наріжте картоплю кружечками завтовшки не менше пів сантиметра і не більше 1 див. Лист рясно змастіть рослинною олією, злегка посипте сіллю і викладіть картоплю одним шаром (!). Зверху картоплю посоліть, посипте чебрецем.
Картофель запеченный с грибами
Крок 6
Зверху покладіть по шматочку сала на кожну картоплину. Я поклала і інше. Далі викладіть тушковані гриби. Останнім шаром поверху викладайте другу половину цибулі (сиру). Духовку розігрійте до 18 градусів і відправте туди картоплю приблизно на 25 хвилин.
Картофель запеченный с грибами
Крок 7
Коли картопля стане м'яким (при проколюванні ножем) його потрібно дістати і натерти зверху сир. Сир краще використовувати твердих сортів. Далі відправте його в духовку ще хвилин на п'ять і можна подавати. Дуже важливо, щоб при подачі картопля був гарячим, особливо якщо в нього клали сало, а не майонез.
Картофель запеченный с грибами
Готово!
Подавайте такий картопля як центральне і основне блюдо. Його можна приготувати навіть до святкового столу. Приємного вам апетиту! =)
Картофель запеченный с грибами

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок