Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом

Обід, Другі страви

Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом
Шпинат100 гКапуста белокочанная200 г
Яйце куряче2 шт.Сіль морська по смакові
Перець чорний мелений по смаковіТісто листкове дріжджове400 г

Опис рецепта - Пірог з капустою, яйцями й шпинатом:

Пиріг з листкового дріжджового тіста з тушкованою капустою, шпинатом і отварными яйцями. Пухнатий, м'який і дуже смачний. Тісто в мене готове, з магазину, тому процес готування спрощується й час скорочується. Начинка теж дуже смачна. Шпинат у нас ще не настільки популярний, як у країнах Європи, але вже застосовується в багатьох блюдах. І в цьому пирозі він дуже до речі, тому що прекрасно підходить уводити, увести до ладу капусті і яйцям. Цей аркушевий овоч містить: каротин^-каротин-бета-каротин, вітаміни А, РР, групи В (усього 7), З, Е, D, Н, ДО; мікроелементи – залізо, йод, цинк, мідь, марганець, селенів; макроелементи – кальцій, магній, натрій, калій, фосфор.


Крок 1:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

Для готування такого пирога потрібно побрати: тісто листкове дріжджове, тушковану капусту, шпинат( у мене заморожений), яйця й сіль.


Крок 2:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування
Шпинат100 г
Капуста белокочанная200 г

Оскільки тісто готове, приступаємо до готування начинки. Для цього гасимо капусту з ріпчастим луком або беремо вже приготовлену заздалегідь, як у мене. У такий пиріг краще класти капусту без томату, у неї грибний смак. Шпинат размораживаем якщо у вас, як у мене морожений або злегка припускаємо кілька хвилин свіжий на сковороді . У мисці з'єднуємо тушковану капусту зі шпинатом.


Крок 3:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування
Яйце куряче2 шт.

Яйця відварюємо, прохолоджуємо й розминаємо вилкою. Потім додаємо до шпинату й капусті.


Крок 4:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування
Сіль морська по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Солимо й перчимо по смакові начинку й добре перемішуємо.


Крок 5:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування
Тісто листкове дріжджове400 г

Тісто размораживаем. Що вирізьблюється шар за формою для випічки. У мене вона кругла. Відповідно якщо у вас вона квадратна або овальна вирізуємо квадрат або овал.


Крок 6:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

Викладаємо тісто у форму для випікання.


Крок 7:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

На тісто викладаємо начинку.


Крок 8:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

Потім загортаємо краю тіста, як на фото.


Крок 9:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

З довгих смужок тіста робимо ґрати на пирозі.


Крок 10:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

Потім прикрашаємо трояндочками з тіста по колу пирога. Прикрасити можна іншим способом. Тут маса варіантів.


Крок 11:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

Змазуємо пиріг жовтком. Даємо постояти при кімнатній температурі 20 хвилин і ставимо в духовку, розігріту до 175-180 градусів на 45-50 хвилин. Але все залежить від вашої духовки. Якщо верх уже підрум'яниться, а пиріг ще буде сирим, то прикрийте верх фольгою.


Крок 12:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

Готовий пиріг дістаємо їхньої форми й перекладаємо на блюдо. Якщо у вас гості, то краще подати його цілим.


Крок 13:



Пиріг з капустою, яйцями й шпинатом - готування

Нарізаємо пиріг на порції й подаємо. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок