Торт Наполеон з листкового тіста

Випічка

Торт Наполеон з листкового тіста

Пам'ятаю, як у дитинстві на уроці праці ми з дівчатками готували торт «Наполеон». Так як часу на уроці було виділено не так багато, ми робили «швидкісний» тортик «Наполеон» і, звичайно, без належної просочення. Ось, згадуючи минулі дні, я вирішила приготувати сьогодні торт «Наполеон» в домашніх умовах. У даному рецепті торта «Наполеон» можна використовувати покупне звичайне листкове тісто або покупне слоено-дріжджове тісто. Для перемазиванія коржів підійде і традиційний для «Наполеона» заварний крем, і масляний крем зі згущеним молоком (знову ж спрощений варіант). Найголовніше в цьому рецепті - час. Воно просто необхідно для просочення коржа. Тоді «Наполеон» вийти ніжним і смачним.


Інгредієнти



  • Готове тісто (заморожене) - 500 г

  • Згущене молоко варене - 300 г

  • Масло вершкове 72% (розм'якшене) - 200 г

  • Сметана 20% - 50 г

  • Пудра цукрова - 30 г

  • Ванілін (або цукор ванільний) - 5 г

  • Горіхи мелені волоські - 40-50 г




Рецепт приготування торта Наполеон з листкового тіста


 Торт« Наполеон »з листкового тіста - крок 1

Так як ми готуємо торт «Наполеон» з готового тіста ... Дістаємо з морозилки тісто (краще дістати його заздалегідь і розморозити при кімнатній температурі, не використовуючи мікрохвильову піч). Коли тісто розморозилося, розгортаємо коржі бажаної товщини і форми (зазвичай наполеон готують квадратним, але мені захотіло зробити його круглим :)). Для розкочування качалку і поверхню столу потрібно пріпиліть борошном. Якщо ви хочете, щоб торт був добре просоченим - розкочуйте тонкі пласти в 2-3 мм. Я розкачувала не так тонко. Переносимо «млинець» з листкового тіста на деко. Часто протикаємо виделкою, щоб тісто при випічці випускало пар. Випікаємо листкове тісто в розігрітій духовці при 240 градусів до світло-коричневого відтінку. Час випічки приблизно займе 10-15 хвилин.


У мене торт «Наполеон» зі згущеним молоком, тому поки випікаються коржі, робимо крем для торта. Сметану розтираємо з цукровою пудрою, додаємо ванілін або ванільний цукор, добре перемішуємо. Сгущенку змішаємо з вершковим маслом кімнатної температури до досягнення однорідної консистенції. Змішуємо приготовані сметанну і масляну основи, додаємо мелені горіхи (Горішки можна використовувати будь-які, за вашим смаком, а можна не додавати взагалі). Коли коржі охолонуть, перемащуємо їх приготованим кремом.



 Торт« Наполеон »з листкового тіста - крок 2

У мене пласти тіста досить товсті - на кожен корж пішло по 4-5 столових ложок крему. Як я вже писала, раджу приготувати тонкі коржі. Вони швидше просочаться і торт вийти набагато смачніше



 Торт« Наполеон »з листкового тіста - крок 3

Накриваємо домашній торт «Наполеон» великий ємністю і прибираємо його в прохолодне місце, наприклад в холодильник. Даємо тортика просочитися не менше 5-6 годин. Якщо коржі дуже тонкі - часу на просочення, звичайно, піде набагато менше.






 Торт« Наполеон »з листкового тіста - крок 4

Прикрасити торт можна подрібненими горіхами і тертим шоколадом.



 Торт« Наполеон »з листкового тіста - фінал

Домашній торт «Наполеон» в розрізі.

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок