Яблучні пиріжки з вершками

Десерти

Яблучні пиріжки з вершками
Яблуко1 шт. Вершкове масло20 г
Кориця1 трісокСіль1 трісок
Цукор коричневий3 ст. л.Тісто листкове1 шт.
Яйце куряче1 шт.Молоко коров'яче1 ст. л.
Цукор-Пісок2 ч. л.Вершки жирні0,7 ст.
Цукор-Пісок3 ст. л.Ванільний екстракт0,2 ч. л.
Карамель120 г

Опис рецепта - Яблучні пиріжки з вершками:

Пиріжки з листкового тіста з яблучною начинкою, прикрашені збитими вершками й карамельним соусом.


Крок 1:

Розігріти духовку до 200С. Застелити лист пергаментом і відкласти убік.


Крок 2:
Яблуко1 шт.

Очистити яблуко від шкірки, вилучити серцевину й нарізати тонкими скибочками.


Крок 3:
Вершкове масло20 г
Кориця1 трісок
Сіль1 трісок
Цукор коричневий3 ст. л.

Розтопити масло в невеликій каструлі на середньому вогні. Покласти скибочки яблука в масло, додати цукор, корицю й сіль. Гасити, поки яблуко не розм'якшиться (7-8 хвилин).


Крок 4:

Посипати чисту робочу поверхню борошном.


Крок 5:
Тісто листкове1 шт.

Розкотити тісто у квадрат і розрізати на 4 однакових квадрата. Покласти яблучну начинку на квадрати.


Крок 6:
Яйце куряче1 шт.
Молоко коров'яче1 ст. л.
Цукор-Пісок2 ч. л.

Збити яйце з молоком і змазати краю тіста. Звести куточки тіста до центру й защипнути. Змазати поверхня яйцем і посипати 0.5 ч. ложки цукру.


Крок 7:

Випікати 13-15 хвилин, поки пиріжки не піднімуться й не підрум'яняться.


Крок 8:
Вершки жирні0,7 ст.
Цукор-Пісок3 ст. л.
Ванільний екстракт0,2 ч. л.

Збити вершки із цукром і ваніліном на високій швидкості міксера до твердих піків.


Крок 9:
Карамель120 г

Розігріти карамельний соус у микроволновке.


Крок 10:

Дістати пиріжки з духовки й дати охолонути 5 хвилин.


Крок 11:

Прикрасити пиріжки збитими вершками, полити карамельним соусом і подавати.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок