Холодець з яловичини. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Натуральний рецепт холодцю з яловичини, желатин додавати не потрібно, так як завдяки яловичині бульйон відмінно застигне. При подачі приправити гірчицею або хріном.


Інгредієнти:


  • Голяшка яловичини з кісткою
    1500 м

  • Цибуля ріпчаста
    2 шт.

  • Перець духмяний
    10 шт.

  • Лавровий лист
    2 шт.

  • Часник
    8 зубчиків

  • Ребра яловичі
    1000 м

  • Морква
    140 г

  • Перець чорний горошком
    10 шт.

  • Сіль
    1 ч. л.

Приготування:


Холодец из говядины

Візьміть свіже м'ясо. Для холодцю потрібно м'ясо з кістками, в цьому рецепті використовується голяшка...

Холодец из говядины

...і реберця.

Холодец из говядины

М'ясо покладіть в каструлю і залийте трьома літрами холодної води. Каструлю треба відповідати так, щоб м'ясо було покрито водою.
На великому вогні доведіть м'ясо до кипіння, потім зменшіть вогонь до самого маленького, щоб бульйон майже не булькав. Дуже ретельно знімайте піну до тих пір, поки вона не перестане утворюватися. Варіть м'ясо без кришки протягом 6 годин.

Холодец из говядины

Поки м'ясо вариться, очистіть цибулю і моркву.

Холодец из говядины

За годину до закінчення варіння покладіть в бульйон моркву, цибулю, перець і лавровий лист. Посоліть.

Холодец из говядины

По закінченні вийміть з бульйону овочі і спеції. Морква відкладіть для прикраси, решту більше не знадобиться.
М'ясо перекладіть на блюдо і відокремте від кісток.

Холодец из говядины

У широку форму з низькими бортиками викладіть м'ясо, розділене на волокна.

Холодец из говядины

Посипте подрібненим часником.

Холодец из говядины

Процідіть бульйон і залийте їм м'ясо. Тут же можете прикрасити страву кружечками вареної моркви або навіть вирізати з неї фігурки.

Холодец из говядины

Остудіть холодець і поставте в холодильник для застигання на 2 години або більше. Зніміть утворився жир.

Холодец из говядины


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок