Пиріг зі сливами

Випічка

Пірог зі сливами

Пропоную вам відкритий пиріг зі сливою. Основа сливового пирога - листкове рубане тісто. Пропорції рубленого тіста 2:1 (холодне вершкове масло просіяна борошно вищого сорту). Зв'язується рубане тісто 1 курячим яйцем або кількома ложками крижаної води (саме крижаний, щоб при замісі масло не тануло). Для поліпшення якості тіста додається щіпка солі. Секрет приготування рубленого тіста в тому, що його необхідно дуже швидко місити, в іншому випадку вершкове масло від тепла рук тане і випічка може вийти твердою. Рецепт сливового пирога наведено нижче. Інгредієнти розраховані для квадратної форми 20-22 см або круглої, діаметром 24-26 см.


Інгредієнти



    Для листкового рубаного тіста:


  • Борошно вищого гатунку - 200 г

  • Вершкове масло (охолоджене) - 100 г

  • Щіпка солі

  • Вода крижана - 4-5 столових ложок

  • А так же:


  • Слива (свіжа або заморожена) - 15-20 шт

  • Крохмаль - 2 столові ложки (без гірки)

  • Цукор - 6 столових ложок (або за смаком)




Рецепт приготування пирога зі сливами


Пірог зі сливами-крок 1

Приготувати листкове рубане тісто.

100 г холодного вершкового масла нарізати на великі шматки (в принципі, вершкове масло можна замінити на звичайний маргарин або маргарин для випічки).



Пірог зі сливами-крок 2

Просіяти 200 г борошна вищого сорту.



Пірог зі сливами-крок 3

Муку з маслом порубати спеціальної рубкою для тіста або ножами (якщо рубайте ножами - зручніше робити це на плоскій поверхні, столі або дошці, якщо рубкою для тіста - зручніше в широкій чаші). Рубати все до крошкообразного стану.



Пірог зі сливами-крок 4

Крихітку зібрати гіркою, зробити глибоку лунку. Додати спочатку 4 столові ложки крижаної води і дрібку солі.



Пірог зі сливами-крок 5

Замісити тісто руками. Якщо тісто дуже сухе, можна додати ще 1-2 столові ложки крижаної води. Нагадую, що тісто не повинно бути еластичним і однорідним. Таким воно стане в процесі розкочування і укладання тіста у форму. Якщо ви будете намагатися зробити тісто однорідним, то воно у вас не буде листковим і вийти жорстким після випічки.



Пірог зі сливами-крок 6

Отже ... викласти тісто у змащену маслом форму, сформувати бортики (якщо форма силіконова, не обов'язково її змащувати вершковим маслом). Наколоти листкове рубане тісто виделкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин (мінімум), можна прибрати в морозильну камеру на менший час.



Пірог зі сливами-крок 7

Помити сливи, видалити кісточки. Кожну сливу нарізати на 4-6 частин (залежно від розміру сливи).



Пірог зі сливами-крок 8

Дістати охолоджене рубане тісто присипати зверху крохмалем (по всій поверхні). Викласти красиво нарізані раніше сливи. Зверху присипати цукром (якщо зливу кисла, кладіть більше цукру, так як після випічки зливу ще більше кислить).



Пірог зі сливами-фінал

Випікайте пиріг зі сливами в розігрітій до 180 С градусів духовці близько 25-40 хвилин. Вишневий пиріг готовий. Перед подачею дайте трохи пирогу зі сливами охолонути.

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок