Дріжджовий пиріг з м'ясом і капустою "Хризантема". Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Гарний і смачний пиріг для святкового столу або вечері.

Інгредієнти:


  • Тісто: Молоко
    125 мл

  • Кефір
    125 мл

  • Борошно
    500 г

  • Яйце куряче
    1 шт

  • Сіль
    1 ч. л.

  • Цукор
    1 ст. л.

  • Дріжджі сухі
    7 р

  • Олія рослинна (рафінована)
    6 ст. л.

  • Начинка: Фарш м'ясний
    200 г

  • Капуста тушкована
    200 г

  • Сіль, перець чорний мелений
    за смаком

  • Часник
    2 зуб.

  • Для змазування: Молоко
    1 ст. л.

  • Жовток
    1 шт

  • Вершкове масло
    30 г

Приготування:


Крок 1
Розчинити дріжджі в теплому молоці, додати 1 ст. л. борошна і цукор. Перемішати і залишити суміш в теплому місці на 30 хвилин.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 2
В іншому посуді змішати кефір, яйце, сіль і рослинне масло.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 3
У глибокий посуд просіяти борошно, зробити поглиблення і влити кефірну і дріжджову суміші.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 4
Замісити тісто, яке має бути м'яким, але не буде липнути до рук і столу. Залишити тісто в теплому місці на 1 годину, накривши посуд чистим рушником. Тісто має добре підійти.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 5
Тісто трохи обім'яти і розділити на 3 частини. Кожну частину розкачати в пласт товщиною близько 0,5 див. Склянкою вирізати кружечки.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 6
У фарш додати тушковану капусту, сіль, перець, пропущений через прес часник, добре перемішати.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 7
У центр кожного кружечка покласти по 1-2 ч. л. фаршу, розрівняти. Скласти коржик навпіл.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 8
Скласти корж ще раз навпіл і защипнути кінці. Таким чином сформувати всі "пелюсточки".
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 9
Викладати "пелюстки" в круглу форму діаметром 28 см з низькими бортами. Викладати по колу, починаючи з зовнішнього боку.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Крок 10
Жовток трохи збити, додати молоко і добре перемішати. Змастити цією сумішшю пиріг. Залишити для підходу в теплому місці на 30 хвилин.
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"
Готово!
Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин, після чого знизити температуру до 170 градусів і випікати пиріг ще 10-15 хвилин. Гарячий пиріг змастити розтопленим вершковим маслом. Подати пиріг "Хризантема" в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Дрожжевой пирог с мясом и капустой "Хризантема"

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок