Пиріг зі скумбрією

Випічка, Страви з риби

Пиріг зі скумбрією
Молоко коров'яче200 мол Цукор-Пісок1 ст. л.
Дріжджі сухі швидкодіючі1 ч. л.Борошно пшеничне430 г
Вершкове масло200 гСіль1,5 ч. л.
Скумбрія2 шт.Білий лук180 г
Цукор-Пісок1 ч. л.Перець чорний мелений0,5 ч. л.
Яйце куряче1 шт.

Опис рецепта - Пірог зі скумбрією:

Рибний пиріг, приготовлений по цьому рецепту, виходить неимоверно смачним Окрема увага заслуговує тісто- готується воно легко, завдяки великій кількості вершкового масла має приємний вершковий аромат, виходить дуже пластичним і з нього легко формувати пиріг Він неодмінно стане вашим фаворитом серед несолодкої домашньої випічки


Крок 1:



Пиріг зі скумбрією - готування

Для готування вкуснейшего пирога з рибною начинкою нам знадобляться наступні інгредієнти: борошно пшеничне, молоко, сіль, цукор, дріжджі швидкодіючі, вершкове масло, лук білий або ріпчастий, свежемороженная й попередньо розморожена або свіжа скумбрія, перець чорний мелений, жовток курячого яйця для змазування пирога.
Розмір форми 30 див x 20 див.


Крок 2:



Пиріг зі скумбрією - готування
Молоко коров'яче200 мол
Цукор-Пісок1 ст. л.
Дріжджі сухі швидкодіючі1 ч. л.

Приготуємо вершкове дріжджове тісто для рибного пирога. У миску вливаємо тепле молоко, розлучаємо в ньому цукор і дріжджі. Залишаємо суміш постояти хвилин 15, щоб дріжджі активувалися.


Крок 3:



Пиріг зі скумбрією - готування
Борошно пшеничне430 г
Вершкове масло200 г
Сіль0,5 ч. л.

У глибоку миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо сіль і м'яке вершкове масло, яке потрібно дістати з холодильника за 1 годину до початку готування пирога або підтопити злегка в мікрохвильовій печі безпосередньо перед додаванням у борошно.


Крок 4:



Пиріг зі скумбрією - готування

Швидко перетираємо борошнисту суміш руками до одержання дрібнозернистої крихти.


Крок 5:



Пиріг зі скумбрією - готування

Вливаємо сюди ж дріжджі й вимішуємо тісто руками.


Крок 6:



Пиріг зі скумбрією - готування

Спочатку воно буде погано вимішувати, липнути до рук, але в підсумку сформується в кулю. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою й ставимо в холодильник на 30 хвилин.


Крок 7:



Пиріг зі скумбрією - готування
Скумбрія2 шт.

Поки тісто расстаивается в холодильнику, приготуємо начинку для рибного пирога. Розморожені тушки двох великі скумбрій очищаємо від нутрощів, видаляємо голови, ретельно промиваємо й насухо витираємо паперовим рушником, знімаємо шкіру й виймаємо всі кості. У нас вийде 4 чистих рибних філе.


Крок 8:



Пиріг зі скумбрією - готування

Нарізаємо рибні філе невеликими шматочками.


Крок 9:



Пиріг зі скумбрією - готування
Білий лук180 г

Велику цибулини чистимо й нарізаємо тонкими чвертями-кільцями.


Крок 10:



Пиріг зі скумбрією - готування
Сіль1 ч. л.
Цукор-Пісок1 ч. л.
Перець чорний мелений0,5 ч. л.

У рибну начинку додаємо лук, сіль, цукор і чорний мелений перець.


Крок 11:



Пиріг зі скумбрією - готування

Перемішуємо начинку для пирога й дістаємо з холодильника тісто.


Крок 12:



Пиріг зі скумбрією - готування

Розділяємо тісто на два рівні шматки. Беремо один шматок тіста й розгортаємо, надаючи форму прямокутника. Форму для випічки пирога або лист із високими бортиками вистилаємо пергаментом для випічки, викладаємо тісто й формуємо бортики.


Крок 13:



Пиріг зі скумбрією - готування

Викладаємо начинку зі скумбрії й лука на нижній шар тіста, розподіляючи її рівним шаром.


Крок 14:



Пиріг зі скумбрією - готування

Другий шматок тіста також розгортаємо, як і перший, і накриваємо їм начинку, щільно защипуємо краю й злегка підвертаємо їх під пиріг. На поверхні пирога вилкою робимо часті проколи, щоб тісто під час випічки не здувалося й виходила волога з начинки.


Крок 15:



Пиріг зі скумбрією - готування
Яйце куряче1 шт.

Змазуємо поверхня пирога жовтком.


Крок 16:



Пиріг зі скумбрією - готування

Ставимо пиріг у попередньо розігріту до 180 градусів духовку й випікаємо 30-35 хвилин.
Пиріг зі скумбрією готовий


Крок 17:



Пиріг зі скумбрією - готування

Після того, як пиріг зі скумбрією охолоне, розріжемо його на порції й подаємо до стола
Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок