Фінський пиріг з чорницею

Випічка

Фінскій пиріг з чорницею

Фінський пиріг з чорницею на основі сирного листкового тіста. Тісто з сиром солодке, схоже на листкове солодке рубане тісто, можна приготувати і не солодке рубане, залежно від ваших смаків. Пропорції тіста 1:1:1 (сир, масло, борошно) 1 яйце і щіпка солі. Якщо сир не зовсім сухий, допускається ще додати 20-30 г борошна, для замісу тіста.

Інгредієнти



    Для тіста:


  • Сир - 100 г

  • Борошно вищого гатунку - 100 -130 г

  • Масло вершкове (холодне) - 100 г

  • Яйце куряче (не більша) - 1 шт

  • Сіль - щіпка

  • Для начинки:


  • Сметана - 200 г

  • Цукор (за смаком) - 50 -75

  • Ванілін (або ванільний цукор - 1 пакетик) - 5 г

  • Жовток курячий - 3 шт

  • Чорниця (заморожена) - 200 г




Рецепт приготування фінського пирога з чорницею


Фінскій пиріг з чорницею-крок 1

Приготувати сирне листкове тісто.

Щоб приготувати тісто, треба порубати 100 г гарного якісного сиру, 100 г охолодженого вершкового масла, щіпку солі і просіяне борошно вищого гатунку спеціальним пристосуванням для рубки тіста або двома ножами. Якщо використовуєте ножі, краще рубати на рівній поверхні (столі або дошці), якщо рубкою для тіста - зручніше в широкій чаші. Потім отриману крихту зібрати гіркою, зробити в центрі колодязь, розбити в нього маленьке Курне яйце.



Фінскій пиріг з чорницею-крок 2

Замісити швидко тісто (швидко, щоб масло в тесті не встигло розтанути). У мене яйце було велике, тому я додала борошна трохи більше. Тісто має бути структурним, а не однорідним. Тому не намагайтеся його довго місити. В іншому випадку, ви його перемісити, і воно при випічці вийде твердим і втратить свою шаруватість. Готове тісто перекласти у форму, розподілити за формою, сформувавши бортики. Наколоти виделкою, щоб при випічці воно не здулося. Прибрати в холодильник на 30 хвилин (приблизно) або в морозильну камеру на 15 хвилин.



Фінскій пиріг з чорницею-крок 3

Приготувати начинку.

200 г сметани (у мене сметани 20% жирності) змішати з 50-75 г цукру піску (кількість цукру регулюйте за своїм смаком) і 1 пакетиком ванільного цукру (або ваніліном). Додати 3 курячих жовтка, гарненько перемішати (але не збивати).



Фінскій пиріг з чорницею-крок 4

Начинку вилити у форму з охолодженим тістом (чомусь фото вийшло в жовтих тонах).



Фінскій пиріг з чорницею-крок 5

Розморозити ягоду чорницю, дати стекти зайвої рідини. Зверху на сметанну начинку викласти ягоду чорницю, рівномірно розподіливши її по всій поверхні (робити це краще ложкою або руками, але в рукавичках. Інакше пальці і нігті будуть чорно-сині). Випікати відкритий пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 С градусів духовці 1 годину або поки начинка не загусне. При випічці чорничний фінський пиріг краще накрити пергаментним папером.



Фінскій пиріг з чорницею-фінал

Готовий фінський сирний пиріг остудити.

Нарізати і подавати до столу.

Приємного чаювання


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок